Jump to content

МОЖЕ ЛИ, ДА СЕ ЗАМЕНИ АБС УПРАВЛЕНИЕ


kori

Recommended Posts

    Здравейте колеги, искам да отворя тема за тези прослувути АБС модулули. Чувам от други хора, че може да се подмени управлението с друго (с друга буква), но става чрез програмиране, та мисълта ми е някои наясно ли е да ли е възможно това и как точно става. Моят параход е 2.4 куатро автомат 98г. седанче - модула ми е 8Е0 614 111 А. Поръчах втора употреба, който ми падна от колега на много добра цена, но се оказа в същото състояние като моето, а то е че не се чете от никаква диагностика и свети един голям УДИВИТЕЛЕН. Четох разни теми,разни фиксове за студена спойка и аз като нормален българин разцепих макината и реших да се правя на майстор намерих студената спойка, но като тръгнах да го запоявам капнах тинол върху другите телчета, от тамотидох при друг специалист да го поправита му майката е.а. И нали ви споменх че си бях поръчал друг та и него го отворих и каквода видя същия прословут проблем само че тоя път нализнаете че мъжка к.рва веднъж се е.е , отидох при истински майстор да го запои, човека си свършидобре работата - удивителния ъгасна на таблото се изписаха нормалните си работи, обаче АБС свети. Прочетох го с Ваг кома даде предно ляво колело - окъсено или прекъсната, смених датчика с друг работещ, обаче същата работа. Та сега питам имали заместими управления с други букви и каква е схемата за тяхната адаптация, защото честно да си кажа не ми се дава ново 150лв за друго втора употреба и гаранция никва каква ще дойде по еконта.

     Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега,

тези модули не се запояват туко така :) има си начин: при определена температура, със специална човка и т.н.. Но няма нищо общо с това което е като клипчета по мрежата. 

 

При спойката от високата температура сте стопили златната нишка на съседен пин. Има вариант да се възстанови, но си е играчка и няма гаранция за вбъдеще. Ако искаш ми пиши или ми звънни, може да измислим нещо, ако вече нещата не са засрани тотално. Имам 10-тина спасени (работещи) зад гърба си, и още 5...6 "убити" преди това.

 

Не е трябвало да бързаш с нов датчик, а просто да замериш цялоста на веригата му от пиновете към буксата на модула.

 

По принцип има взаимозаменяемост, но трябва да се направи справка кои букви са съвместими. Не се препрограмират, но тези с двете букви се прекодират в зависимост от конфигурацията на автомобила. Качествен ремонт на "девствен" модул или търсене  на друг му е майката. Пасат Б5 също са с модули от това поколение (BOSCH 5.3).

Редактирано от Marian_Georgiev
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е така като чета ,голема далавера си направил .Евтин модул дето е по зле от твоя.Следващия път като купуваш втора употреба се разбери да ти го маркират и ако има проблем да ти го сменят или върнат:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип колега Цанов аз съм човек на доверие и колегата от форума дето ми го продаде едва ли не се кълнеше, че е работещ. Няма да споменавам имена щото не съм такъв дето ще тръгна да плюя. И аз имам във форума 2 стари аудита на части, но гледам колкото се може да бъда коректен. Доста се отколнихме от темата, но аз да се върна пак на въпроса ЗАМЕНЯТ ЛИ СЕ модули с други букви и кои са най сходни. Забелязах на един френд пасата му е 4ка 2.5 ТДИ малкия душегуб формоушън с същото управление като моето с буква "А".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-горе съм писал че са взаимозаменяеми. Тук и в нета има оисано кой с кой. Просто си трябва търсене. И от vw стават.

Няма пасат 4 2,5tdi!

Редактирано от Marian_Georgiev
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има пасат 4 с 2.5

 

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11366047359871072&slink=94q6uc

 

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11416321363019872&slink=94q6uc

 

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11417340906123016&slink=94q6uc

 

И още няколко страници в Мобилето 

 

Колко до темата ,ако си го купил за работещ маркиран и т.н. по добре да си го върнал 

Колкото до АБс-а мисля че става само с тази буква отзад ,тези са редки и си държат цена

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е по може да се води Б-друго по модификация.Масово на тоя модел му казват пасат 4-ка (имам предив този след 98 година).Иначе предишния му казват 3-ка .Може би от там сме се объркали и колегата казва че няма ,а аз че има .

Редактирано от gogotzanovsf
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

-Пасат В3: 88-93г.;

-Пасат В4: 94-96г.;

-Пасат В5: 96-01г.;

-Пасат В5.5: 01-05г.,

и т.н.

Пасат е по-рано на пазара от голф затова се брои с един напред.

Модулите на А4 В5, Пасат В5 и А6 Ц5 до фейса са от едно и също поколение. Преди да купиш тествай.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря кокега за линка много ми бе полезен. Само че като четох из мненията на колегите забелязах сьщото недоразумение като тук в погорния пост за разните модели като А4 Б5 естествено всеки знае че става въпрос за ауди а4 сега дали ще е Б5 или Ф Това е друг въпрос. Същата работа за фолца всеки знае и почти се знае че като кажеш пасат4 става въпрос за Б5 . Така че няма нужда чак от толкова внимание за нещо не толкова важно. Впрочем за ауди съм съгласен, че може да се разбере погрешно,но за пасат или голф не мисля.

Благодаря за отговорите. Разгледах темата чудесна е

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...