Jump to content

А6 2.0 TDI 177hp или 3.0 TDI 204hp


Plamen_N

Recommended Posts

Здравейте колеги, 

от доста време съм член на форума но от скоро започнах пак да го следя защото отново съм собственик на Ауди. А4 В8 карам в момента, но съм решил да мина в по-горният клас.

Насочил съм се към 2012-2013 А6 Дизел, задължително Автоматик и се двуомя относно двигателя. 2.0 TDI 177hp или 3.0 TDI 204hp мислите, че ще е по-добрият вариант. 2,0 за 177к.с е малко как да се изразя "надут" - няма голям остатъчен ресурс, а 3,0 е "Скопен" едва ли не. Може ли някой да ми каже дали има осезаема разлика във вървенето и във разхода на гориво. Сега ще ми кажете да взема 3,0 дизел 313к.с ама той идва МНОГО по-скъп и просто не ми е по джоба. Не се нуждая от задвижване на 4рите колела и за това не ги търся тези, които са по около 240к.с

благодаря за отговорите

поздрави на всички

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

имам "в предвид" двигатела 3,0TDI  204к.с, 2,7TDI няма на това купе!

а изречението, което те е объркало съм го написъл защото пиша в още два форума за автомобили и когато бъде зададен въпрос за избор между две неща все се намира някой потребител, който да предложи нещо много по-добро но и доста по-скъпо трето нещо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До колкото съм чел  мненията за 3.0 тди 204 кс е че гори колкото 245 кс  а върви колкото 177кс .  За това бих ти препоръчал 3.0 245 к.с разход извън града между 7-8 със скорост 150 км  а градско 10-14 на 100 . Но и 2.0 не е лош вариант .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега гледам има и някъв, 2,0 TDI 190к.с и може и към него да се насоча в крайна сметка. А за разхода на гориво между 3.0 204к.с и 3.0 245к.с предполагам, че ще е около половин до един литър/100. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Виждам, че никой не пише в темата. Или не е интересна или просто няма наблюдения.

В крайна сметка 3,0 204к.с Дизел върви МНОГО повече от 2,0 Дизел 177к.с - и двата ги пробвах

За разхода 3,0 Дизел по Немските магистрали със 150-160км/ч почти постоянно ми даде 6,7-6,8 по бордови компютър като скоростната кутия и мотора бяха в режим "efficiency"

От Виена до София, със мотаене из града, спиране в Parndorf outlet City, задръстванията около Будапеща даде разход 6,1. Колата е карана в органиченията Извън Германия - ако е 130 се кара със 135-140 и така. Държа да допълня, че автомобила беше с 19 цолови джанти и Зимни гуми 255*40. Разхода е супер. Не съжалявам за покупката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Mоята е с предишните фарове от тази на колегата. Предишният ксенон който е една цяла вежда е не много диоди във формата на вежда в предните фарове и е само предно. Като сложиш 4ри нови Michelin Pilot Super Sport се държи повече от добре.

 

Въпрос! Как да направя така че мигачите да ми мигат като стрелки накъдето завивам а не всички диоди заедно както е на обикновенните коли. Виждал съм на някой 6ци и 8ци като завиваш и диодите които са за мигачи във стоповете започват да светят като стрелка един след друг се запалват диодчетата във стопа от най-вътрешният към най-външният. Съжалявам ако не съм се изразил много точно.

Редактирано от Plamen_N
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

написах, че са еднакви защото съм спирал до кола чийто стопове мигаха както съм описъл по горе - 30минути се здверих отзад във стопа и напълно еднакви ми изглеждаха.

Цитиране на предходно мнение!

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...