Jump to content

смяна на спирачни дискове и апарати с такива от фейс лифт


петрини

Recommended Posts

Здравейте колеги, карам А6 4F 3.0d 2008 г. искам да сменя дисковете и апаратите с такива от фейс лифтова. Интересува ме някой правил ли е това упражнение и какво още ще ми е необходимо за подмяната и какви трудности да очаквам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-добее мини на спирачки от sline или от s6, ако искаш пък да караш с по-малки джанти, сменяш маркучите с метални, сменяш течноста, слагаш едни дискове EBC заедно с жълти накладки EBC и ще подобриш значително спирането..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я опиши какво не му харесвал в момента на спирането.

Аз съм доста агресивен шофьор и стоковите спирачки ми малееха. Първо сложих възможно най-големите за А6, но се оказа, че лекото подобрение което се получи не ми беше достатъчно. Магистрално отново ми куцаше спирането. Сега съм със такива от ес6 и горе долу се ядва. Не че не ги кривих, но по-добре спрял с криви дискове, отколкото някъде залепен, но със прави дискове.

Хубаво спират, даже опитни карачи се притесняват, че едвали кошера ще спре ;) ;) ;)

Редактирано от baba
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега baba, не искам да останеш с мнение, че имам проблем със спирането или проблем с колата. Този месец минах преглед и от пред измери 3.93  и 3.87, а отзад 2.8, но спирането не е това което искам и затова се допитвам до колеги.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лично аз няма да обърна внимание на тези показания. За мен далеч по-важни са динамичните проверки. Спирачната система е едно цяло и трябва общ подход. Само едни апарати няма да помогнат. Сменят се маркучи, течност ако трябва и помпа. Както ти казах съм минал през всички визможни апарати за А6, та даже скочих на ескови. Съвета ми е да сложиш 347мм предни и вентилирани задни от комби с теглич. Смени маркучите с тръбички и подмени течноста. Колата ти не е 300+. Ако вече ти е тежко ходилцето и караш агресивно сложи ескови и ще си на върха на възможностите. От ер ес ще ти е трудно да сложиш, макар че и есковите не са плуг анд плей ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Остави апаратите. Задни накладки са 150 кинта, предни дискове към 400, а накладки към 300. Отделно трябва да сменяш и предни главини, както и задни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...