Jump to content

Не показва температурата на таблото при А4 1.9тди 97-г.


edaq

Recommended Posts

Здравейте колеги.Извинявам се за некомпетентността си в тази област..Имам въпросното А4 1.9 тди-авант и стрелката за температурата на таблото не помръдва на повече от 60 гр.Само веднъж забелязах,че стигна почти до 90.Въпросът ми е може ли да е от блокирал термостат в отворено положение или проблема е в температурният датчик? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Утре мисля да сменям термостата..Незнам кога е сменяван и да си спестя евентуални главоболия от него.На таблото сменях крушки и не светят 4-5 и си мисля да не би и там да има проблем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Онзи ден разреших подобен проблем на мойта кола - първо го закачи на компютър и виж какво показва температурата на двигателя, ако там стига стойности до 90 и ги държи значи термостата си е ок. След това влизаш в таблото и виждаш каква температура диктува компютъра на колата за самото табло. Тук вече идва тънкия момент: Компа диктува 60 градуса - таблото показва 60 градуса = температурен датчик; Компа диктува 90 градуса - таблото показва 60 = прецакано табло. Особено ако е от онези мърлявите (забравих им марката). Не пречи и един тест на таблото да пуснеш да видиш адекватно ли се движат стрелките.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Днес смених термостата и проблема с показанията на температурата на таблото се оправи.Стрелката си достигна 90 гр. и си ги подържа.Явно термостата си е бил отишъл.Ще покарам няколко дни и дано всичко е наред.Благодаря на всички за отговорите! :)

Редактирано от edaq
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

Здравеите колеги

на скоро си купих ауди а4 1.9 тди и се оказа че таблото ми е прецакано

търся си табол и се оказа че няма такъв модел моля за малко помощ таблото е за а4 1.9 тди но трябва да е vdo модел които се оказа дефицит

ако няоки знае да има някъде нека пише

благодаря предварително

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...