Jump to content

Автоматик на А6 под вода


LonelyWarrior

Recommended Posts

Колеги след внимателен преглед на всичките 80 стр. с теми понеже не намерих това което ми трябва се обръщам за помощ към вас.След снощния порой Аудито сдаде багажа .Имаше вода до прозорците и през филтъра за купето днес установих ,че се е заформило едно 50 - 100 литрово езеро на местото зад пасажера.След 4 5 км каране светнаха всички скорости на ФИС-а едновременно ...вече разбрах ,че е аварийния режим..Прибрах се до нас и след 3 4 часа сушене и процедури запалих безпроблемно двигателя.За мое нещастие ФИС-а не показва скоростите а работи само задната.Директната прави кик и дотам ...форсира се до 2500 оборота и това е все едно е на свободна.С много зор тръгна на  ръчните вдясно от директната но не я тормозих за да не откаже тотално.Самия двигател звучи прекрасно но не може да се изфорсира над 2000 2500 оборота.Освен това загуби и мощността си.Имам чувство  ,че е 60 70 коня някъде.Мигачите като ги включа светят постоянно не премигват и общо взето това са щетите.Днес махнах тези гумички под акумулатора да се оттече второто езеро в колата ми и така...Моля ви ако някой знае къде се намира компа на скоростната и как се сваля да ми помогне както намери за добре ,че имам надежда ,че може след като утре подсуша всичко може да имам късмет да проработи.Също ме интересува и конденза на климатика някой ако знае да спомене как мога да се отърва и  от неговия теч в купето.Благодаря предварително на отзовалите се ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Току що свалих модула за автоматика ...Плуваше целия изкарах сигурно пак 5 л вода от мястото на пасажера.От другата страна където е компа или ЕКУ не съм наясно с термините не беше мокро.Модула на автомата е Bosch 4B0 927 156 FK само информативно го пиша случайно ако на някой с подобен проблем това помогне някога.Компа е 4B0 962 258 N .Започвам да подсушавам сега с дълбока надежда от 1 % ,че модула е оцелял ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

4B0 962 258 N

 

Това е комфорт-модула, който управлява централното, алармата, разпознава вратите и т.н. Намира се в краката на шофьора, под мокета. Хубаво, че и той не е мокър, защото се явява накаква драма да се намери модул с подходящата буква накрая - не става кой и да е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да благодаря за инфото,той е наред.Според теб колега има ли шанс да е оцелял модула за автомата .Подсуших всичко чудя се дали да го пробвам

Цитиране на предходно мнение!

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не се знае, но обикновено си заминават. Когато наводних моя комфорт модул се надявах, че след хубавото подсушаване ще работи, но се оказа че някои функции все пак се загубиха.

Опитай все пак, може и да имаш късмет.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 има ли шанс да е оцелял модула за автомата .

зависи колко си карал с наводнен компютър. Подсуши го хубаво и пробвай без да го затваряш. Ако индикацията за скоростите се появи на таблото и кутията се държи добре - разглоби наново всичко, свали седалката и суши поне 1-2 дена.

Всичко се тества на място, няма нужда колата да се движи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Голям късмет изкарах наистина всичко си проработи както си беше.Модула го оставих навън докато изсъхне всичко а за най-бързо  съхнене и отводняване намерих на подовете едни гумени тапи и ги махнах да се оттича оттам.Компютъра също беше наводнен макар,че беше херметично затворен.Отървах се и ви благодаря на всички ,които се отзовахте.Информативно за колегите за в бъдеще ,които ще четат тук с подобни проблеми....махайте гумените уплътнения находящи се под рамката на акумулатора.Единственото им предназначение е да не олива встрани по двигателя и най-вече да не ръждяса ръбът от постоянната влага там.Но бояджиите на Ауди са боядисвали добре и скоро няма да ръждясат.Така и не успях само да намеря маркуча за конденза.Навирах се отдолу отгоре но не го видях...Някой ако има точно инфо за местонахождението му моля да сподели.Хайде останете с здраве колеги,ако на някой мога с нещо да помогна насреща съм.

Редактирано от LonelyWarrior
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-добре е тези места да се почистват периодично и да не се паркира под дървета, тогава гумичките няма да създават проблеми.Аз също имах влага в кракат и я хванах на време, почистване и вече 1.5г. няма драми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тръбата за конденза излиза под алуминиевия щит над тръбата на ауспуха. Не моиш я докопа без да свалиш централната конзола.

Sent from my Lenovo K910 using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...