Jump to content

Теч от изпарителя KME TURBO GOLD


Recommended Posts

Тече от О пръстените на щуцерите. Карах я при газаджии, казаха че нищо не може да се направи. "Те са си така" и искат да ми продават друг изпарител. Някак си не можаха да ме убедят, че заради 4 пръстена трябва да сменя изпарителя.kme_winkel_wasser.jpgСвалихме щуцерите, сменихме пръстените и сега май тече още повече. Някакви идеи?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хем трудно влизат хем не уплътняват, това ли се случва?

 

Сещам се за разните му там силиконоподобни гадости които се ползват за да се намажат например кълчищата при водороводни съединения. Имах една такава синя гадост и с нея нямам съединение което да е протекла. Тя е мазничка и ще ги намушкаш по-лесно. Лошото е че нямам вече от нея но на пазара има много подобни решения ми се струва.

Това не е някакъв силикон който ще се вдърви така че да не можеш да ги извадиш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз имам подобни премеждия не на изпарител и с масло ,но днес вече крайна мярка след много пъти правене и пак теч го отворих изчистих обезмаслих махнах гумичката в канала напълник силикон виктор рейнз за глави устойчив на масло и антифриз после си сложих гумичката отгоре и го омацах ,мисля че проблема е решен. 

Редактирано от strakov_m
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Автора, абсолютно нищо не можеш да направиш в случая, ако ще и О-пръстени от совалка да сложиш. Материала от който се леят корпусите на изпарителите и съответно тия "щуцери" е долнопробен "цам" в повечето случаи, като тоя "метал" лесно получава язви, пукнатини и неравности, повечето пъти провокирани от неправилна охлаждаща течност(корозивна за "цама"), механични стресове и неправиле монтаж. Ако имаш дори и миниатюрно нарушение на някоя от цилиндричните контактни повърхности, а такива има със сигурност, посмъртно нямаш шанс да спреш теча, .

Затова и газаджиите съветват с болезнената мярка "смяна с нов", патили са и дори в повечето случаи да са далеч от истинските познания по занаята си, могат да вържат две и две от ежедневния си опит.

Нито силикони, нито кремове, нито лепила, нито "течни метали", китове и смоли спасяват от такъв тип течове, само новото.

Редактирано от NIKO
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Силикона прави чудеса, дори и този от 3-4 лева. Избягвам да давам такива съвети, но цапай силикона и то ще си проличи. Не става ясно дали са ти пластмасови щуцерите или алуминиеви. Продават се такива за по лев-два бройката и като ги гледам са универсални (стават за много модели изпарители) . Може да пробваш да изрежеш някакви уплътнения (или да намериш подходящи гумени О-пръстенчета), които да уплътнят челно на изпарителя. В краен случай сваляш изпарителя и при някой стругар-фрезист - той ще знае какво да направи. Варианти доста. Аз така бих процедирал - силикон - челно уплътняване - стругар.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...