Jump to content

Неравномерна работа на двг


milflover

Recommended Posts

Здравейте, колеги!

 

Имам едно питане. Карам Ауди А4 Б5 1.8 125, АДР, 1996г.

Колата има газ, само че не ГИ, а обикновенна газова /така я купих/. На газ си работи перфектно. На бензин обаче мотора прекъсва, иска да гасне, като че ли се дави. Като припомпвам леко педала на газта дори припуква, иначе след 2500 оборота се оправя, извън града като карам на бензин почти не се усеща нищо. Явно проблемът е по-осезаем на празен ход и ниски обороти.Кабели и свещи са сменяни, както и един датчит за бензиновите пари, или нещо подобно. Аз лично се съмнявам в дебитомера или в зацапани свещи от каране на газ. Все пак Ви моля за мнението ви на какво би могло да се дължи това.

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за бързия отговор. Забравих да напиша, че това на бензин го прави от време на време, т.е. на моменти прекъсва и се дави, след наколко дни се оправя, ей така от нищото...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И при мен беше така и не разбрах какво е. Един път го прави 10 пъти не ще. Точно на студена не работи равномерно и като дадеш газ и припуква.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, откачи акумулатора за 10-15мин и пробвай! Ако се оправи проблемът, значи има нужда от настройване на газовата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето я сега, оправи се. Преди няколко дни й дадох малко мръсна газ на бензин, около 15-ина километра, послед ми падна акумулатора...Сега си работи на бензин добре. Като ми остане време, отивам да й пусна една диагностика и пак ще пиша. Благодаря на отзовалите се колеги!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Погледни и регулатора за налягане на бензина в рейката на не е протекъл. Като извадиш вакуума не трябва да има бензин в маркучето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако на диагностиката не покаже нищо,пробваи да покараш с добавка за почистване на дюзи.Карам съшата шТайга. Миналата зима бях така, но само при палене, когато загрее се оправяше. От лятото пък имам друг подобен проблем. Паля всико е наред и след около 10 сек. започва да тупка, все едно дави цилиндър, но някакси няма синхрон в това прекъсване.при ускорение прекъсва и няма тяга. Сменях свещи,ламбда сонда, кабели. Слагах други бобини.Чистих дюзи с ултразвук( накраяги смених, защото течаха) Диагностика няколко пъти- Грешки няма.И все същия... Единствено което виждам е менящо се напрежение на заряд( с 0.2-0.3V)и разлика в стойностите на двата нок сензора( на 1ви и 2ри цилиндри напрежението се променя от0.7до 1.3 V, докато на 3ти и 4ти е по стабилно 0.65- 0.75V). За тази седмица ще завъртя нок сензирите и ще мерим с осцилоскоп, че аверчето има съмнения в компа на колата.

Как само вървеше като я купих, а сега ми идва да тръгна пеш, ама много студено бре.хи-хи. Успех на колегат с ремонта. Ще съм благодарен ако някой има идея как ще се оправи моята щтайга.

Редактирано от aroncho
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж как  ти зарежда алтернаторът \особено щом ти е паднал кумулатора\.  ако при началното палене е слаб и автомобилът не зарежда както трябва също може да се появява по подобен от описания от теб начин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 месеца сменях четки на алтернатора,майстора го тества. При него зареждаше с 14.5V. Аз го мерих след като го монтирах и зареждаше с 13.9V( с включени консуматори), но с моя уред не се хващат малки колебания. С осцилоскопа ще покаже най вярно дали проблема е в него, може и регулатора му да е за смяна. Иначе всички букси, маси,дебитомер идросел клапа са почистени. Ииии акумулатора е на месец.

Редактирано от aroncho
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Смених детонационен датчик, но и новия показва същите стойност. За момента спирам с човъркането, че ми побеля главата от бетонното ауди!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 6 months later...

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...