Jump to content

Странно поведение на датчика за накладки.


Sc00by

Recommended Posts

Проблема е следния , от време на време като изпържа колата на 3-та , след 3000 оборота на таблото ми започва да мига ръчната спирачка , а на фиса изписва "BRAKE", всичко приключва за 5 секунди и се едно нищо не се е случило.....Проблемен датчик или нещо друго  ? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Датчикът за накладки няма и не може да има нищо общо със сигнализацията за вдигната ръчна спирачка!

Може би датчика за ръчната.... Стегната ли е, адекватно ли се дърпа/натяга?

Редактирано от Moonland
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А изпиуква ли няколко пъти ? Ако издава звуци 3 или 4 пиуквания, както беше при мен значи са започнали да ти се изтъркват накладките и същевременно ти е и намаляла спирачната течност след, което колата сигнализира при рязко ускорение,че има опасност и затова сигнализира! Първо си провери спирачната течност и,което е най вероятно долей малко или просто смени накладките и ще се оправи! ;) Ако не, проблема е друг,но при мен беше на 99% същия,затова мисля,че трябва да е от това,но тогава бях без фис, а сега съм и може сигнализацията да е различна,но все пак провери,защото съм почти сигурен,че е от това :)

Редактирано от Audi2027
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И при един приятел абсолютно същото му стана преди няколко дена (той е с а6 4ф ама пак му изкочил надписа BRAKE на Fis-a). Казали му, че в 90% от случайте е от изтъркването на накладките и намалява леко спирачната течност и така и се оказа доля малко и не е светвало повече след това. (каза ми, че като се изтъркват хода на буталото се увеличавал и спирачната течност леко намалявала и трябва да се долее, а доколко е вярно нямам идея ама има логика).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за включването на всички , да реално спирачната ми течност има нужда от доливане , не е  на нулата ,  но си има нужда. Накладките са на около 30%. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...