Jump to content

Две малки питания - задно при куатро и тропане от рейка


mangov

Recommended Posts

Здравейте, искам да ви питам две въпросчета които ме притесняват от миналата седмица:
Първото е вчера като  сменях задна лява гума и бях оставил колата да работи докато го правя забелязах че оста се върти. Колата беше на автоматика на Р - паркинг и като вдигнах колата и свалих гумата оста си се движеше съвсем леко, смених на неутрална и там също продължи да се върти. Та искам да попитам това нормално ли е или ако не какво може да е.

 

Второто е от 2 седмици се появи едно много гадно и кухо тропане от предно ляво колело при преминаване на неравност или дупка. Можете ли да кажете откъде може да идва защото на място немога да го симулиран на канала за да го усетя. Преди 2 месеца съм сменил кормилни накрайници и амортесьори, а 4 месеца преди тва къси, дълги носачи с биалетки и в пловдив ми рециклираха тампоните им. Та ако не е от сменените неща дали може рециклираните тампони да са зле при студеното време и да тропа от тях. Също така се съмнявам тропането да идва от рейката защото колата не друса а само удря на гадно умряло.

 

П.С Преди на VW вентото като ми свършеше тампона отгоре на амортесьорите (тампон на макферсъна) се чуваше подобен кух удър. 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За първото не мога да помогна но за второто- имах същия проблем преди няколко месеца с моята рейка. Иказа се че пръта е износен и в крайна сметка и протече. След рециклиране ходих втори път тъй като имах същото тропане което описваш. Оказа се че имало някакъв луфт който внпоследствие беше коригиран. Ако не се лъжа има еднонкато гайка от долната страна на рейката от който може да се коригира леко луфта

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Почти винаги има увличане и колелата се въртят до такава степен, че да не е проблем да ги спреш с ръката. И на ръчка и на автомат съм ги виждал тия работи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер тогава щом това е нормално, а пък рейката в понеделник ще я карам да ми я свалят и прегледат. Тогава  ще се види тя ли е и какво е

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не бързай да сваляш рейката,провери първо вътрешните кормилни накрайници

Цитиране на предходно мнение!

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...