ChillToucH

Members
 • Content Count

  1,233
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by ChillToucH

 1. Здравейте, търся да закупя двете Isofix планки за B5. За момента бих се задоволил и само с лявата. До колкото съм запознат, стават от B5/C5, пасат B5.5, шкода супърб. Ето и номерата на частите: 8D0813545 - ляв 8D0813546A - десен
 2. ChillToucH

  грешка

  Втората грешка е за датчика на ABS на задно ляво колело. Първата нещо не мога да я разбера на български, малко ми напомня на ламбда сонда.
 3. Не, но на твое място не бих карал така. Бих почнал с лагери и маслена помпа.
 4. Няма абсолютно никакъв смисъл в рециклирането на оригиналните лупи. Те не са светили, не светят и няма да светнат, казвам го от опит. Сложи си Моримото/Мошимото или нз как точно се казваше марката. Разликата е огромна и почва да се вижда нощно време. Успех!
 5. Предна лява е от А3, става
 6. Здравейте, купувам преден десен говорител Bose за B5. До колкото съм запознат, стават и от А3/А4В6. Можете да ме намерите тук на лично, или на телефон 0898552012
 7. Както казах, много зависи от състоянието на колата! За близо две години останах супер доволен от душко. Това не означава, че 2.5ТДИ е безпроблемен агрегат... Реалността е, че винаги трябва да имаш 2-3к за евентуален ремонт! Скъпите неща са глави, ГНП и автомат. Други възможни проблеми са маркучите за обратната нафта, дюзи, турбо, егр, дебитомер, модул на абс. Стандартно си върви с носачи, дискове, датчици на абс, накладки, масло, ремъци, филтри и т.н. Ако правиш всички тези неща, ще купиш 3-4 пъти колата. Ако бройката е добра, ще се разминеш с обслужване и 3к в банката за спокойствие . ПС: При allroad-а имаш още въздушни възглавници и компресор. Като цяло, ако харесваш точно този модел, търси 2.7Т. Цената за поддръжка и г/д същата, даже по-ниска и върви доста повече
 8. 10-12 при ръчка в Б5, Ц5 и автомат е малко повече: 13-15. За вървежа обаче грам не съм съгласен. Няколко стокови тръца заминаха от душегуба, лошо им беше. Вървежа е разтеглива величина, зависи в какво състояние е колата.
 9. Когато хардуерна не позволява, няма как да нагласиш софтуера... Трябва си развитие, освен колите, хората също трябва да напредват. Но не вярвам, че това ще се постигне само със слушане на едни и същи хора :).
 10. Време е тая глупост да се промени! Просто е нерелевантна и е свързана със застой!
 11. ChillToucH

  2.7 biturbo

  При мен от свещи не ми изкарваше misfire, дори в реално време... Нямах никакви грешки тогава, та провери си маркучите за лийкове и смени свещите, ако нямаш грешка за misfire. Ако имаш грешка, провери бобините, ако са записани 3 поредни цилиндъра, които пропускат палене, размени комутаторите и провери дали ще се пренесе(1,2,3 след размяната ще ти ги прехвърли на 4,5,6). Ето и линк към Ross tech за текущата грешка: http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/17965/P1557/005463
 12. Да видиш с флат шифт какво става, като извърти гумите на 3та По темата, първата кола е гледана технически, визията не е моята. Втората... Ми тоя дроБ ще го пропусна. Един с един детайл няма еднакъв... Мизерии по фаровете, мизерии по вратите(явно от S6), ама изглеждат подарък, да не продължавам. Като отидете да видите C5 отваряна с козия крак защото цитирам "Пада акумулатора и нямам ключалки на вратите", тея ще ви се сторят перфектни . Да не говоря за такива с по 7-8 градуса отклонение на валовете и как на 90 градуса на водата и 80 на маслото, не може да духне топло... Еми бих се примирил с циганската визия и доброто техническо състояние. Фарове и стопове се сменят доста по-евтино от комплект вериги и обтегачи на валовете.
 13. Наслоявания е нормално да има, ако не е чистено! С гарнитурите може да се бутне някой леФ от покупката, за това го споменах(разбира се ако не е мит мотора). Помня като гледах една А6 за приятел и като видях как колата е отваряна с козия крак, защото му падал акумулатора и нямала ключалки на вратите... Отделно на 90градуса на водата не можеше да духне топло в купето и как отклоненията на валовете бяха 7 и 9 градуса... Човека ми обясняваше как колата е поддъжрана само в Порше Към автора, ако нямаш проблем да отделиш 300-600лв на месец скачай смело! Естествено никой не казва, че ще ги даваш всеки месец, но е възможно да изкочи нещо! Тази цена не включва скъпите агрегати: автомат, турбини, вериги на разпределителни валове, въздушни възглавници и компресор(ако е алроуд). Успех!
 14. Разводнявате темата... Ице, майстора разправяше същите неща, преди да свали кулерите на моята . Не вярвам, че с нови турбини, ще излееш 200мл масло от всеки кулер и ще е нормално... Твоята кола беше лека и пикваше на високо налягане, виж алроуда е по-тежък и там ще се усети доста. @nichirenshu колата на Ицето си вървеше много прилично, говоря от опит. Не знам за какви недовършени работи говориш...
 15. Аз си го карам с кеф, бих го заменил само за 3.0TFSI. Поддръжката е много по-висока от тази на 1.8, но разликата във вървежа е огромна. Реално за кола около 300кс(толкова идва с малко пипания и 0.9 налягане), е без пари. Аз съм с купе на Б5 и там нещата са по-различни. По-лека е, ръчна кутия и е много по-жива от Алроуд с автомат. Карам само на бензин и то на 100 октанов(ако вярваме на табелките). Разхода си е приличен от 18 до 25л/100км в София, зависи как съм я карал. Около 10.5-11/100км с 140км/ч и климатик по магистралата. Първоначалното обслужване ми стъпи на 2300лв - части и труд. При закупуване трябва да се гледат отклоненията на валовете, ЕГТ-та, странни шумове от турбините, да се проверят за течове от главите, защото капят директно на даунпайпите и почва да пуши все едно се е запалила. При качествен преглед, могат да се извадят въздуховодите на кулерите и да се провери за масло от турбините, ясен признак, че скоро ще се правят. ПС: Не съжалявам за нито един лев хвърлен по тази кола и ако върна времето назад, пак бих я взел
 16. Човек който знае какво прави, иска около 800лв за сваляне, качване, смяна на турбини, смяна на турбо пътища, дюзи, бензинова помпа, маховик, кулери и това е без части. Това е цена за София и това е човек, който сменя съединител на 2.7Т за 150лв(това е без частите). Не искам да питам хвалени сервизи, колко точно ще ми искат за цялата процедура. Предполагам труда при тях ще стигне цената на закупуване ПС: Не съм включвал гарнитурки, нови болтове и т.н. Тях майстора ги взима и цената леко се вдига, но не е фрапантно.
 17. @DJANO аз точно от филтър съм страдал... Имах балончета в прозрачните маркучи и с @coresnet се мъчихме да я обезвъздушим, ама без резултат. След това ми смениха горивния филтър и нещата заспаха. Как и защо нз. Колкото до клапънчето, беше сменено и работеше. Реално това беше единствения път в който душко ме изостави и вината беше в предния майстор, на който му бях занесъл нов МАН филтър, и той не го смени...
 18. ChillToucH

  2.7 biturbo

  0,5-0,6 правят стоково. Два варианта, или колата е мапната, или са ѝ натегнати гейтовете за да върви . Като смениш ЕГТ-тата ще видиш какво налягане прави и ще знаеш със сигурност.
 19. Разменяй бубините и виж дали missfire-а ще се премести.
 20. ChillToucH

  2.7 biturbo

  Ти веднага ли тръгваш? Изчаквай я по 1-2 мин преди да потеглиш. Моята се държи по подобен начин. Хубаво е да се изчака малко, не само заради самия мотор, а ѝ за турбините. Маслото е много студено още. Позачаквай я малко да си нормализира сама оборотите и да утихне. Може да не е нормално и да е признак за някой температурен датчик, но при мен уж всичко работи както трябва(тоест перките се пускат когато има нужда).
 21. В движение трябва да се направи.
 22. Имах предвид от 91-ви канал до 93(91,92,93). Дай снимки на място на тея три канала и пълен лог файл(от 1300-1500 оборота до 6500оборота). Отделно направи лог файл на налягането и на дебитомера.
 23. Ако автомата не ти е критерии направо слагай ръчка. Цената е г/д една и съща.
 24. Микрон Доцев ЕООД ги анатемосах преди доста години, когато бяха хванали моторчето на прозореца със свински опашки... После и скандал тръгваха да ми вдигат и т.н.
 25. На 91-93 канали се гледа за бягането на ъглите на валовете. При повече от 6 градуса, тая кола няма да върви. Трябва да са 0-5 за да е ок. За missfire може да е комутатор. Пробвай да ги размениш и виж дали ще се премести грешката. За налягането може да се погледнат рециркулационните клапи. Как гледаш налягането? През MAP-а ли? ПС: При 2-4к оборота, валовете трябва да се въртят до 22 градуса.