Jump to content

Audi A4 B6 1.8 T Бензиновата помпа вие?


Донко

Recommended Posts

Здравейте, колеги!

От миналата година съм ГОРД собственик на Ауди 1.8Т 163 к.с. с пет скорости и не съм слагал газова уредба. От известно време, при каране градско, след известно време чувам странно виене като от бензиновата помпа /същия звук се чува преди да запаля, когато помпата качва гориво/! В тази връзка, питането ми е дали при някой се е случвало подобно нещо? Същото се получава, когато натоваря с по-висока консумация-реотан на  задно стъкло /ако не вие започва, а ако вие се засилва/. Като цяло колата работи безупречно и не си променя начина на вървене-с виене или без. Не съм ходил при майстор да чуе и провери!

Благодаря предварително за отговорите!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега, аз като взех моята беше в същото положение, особенно в жегите с пуснат климатик, виенето беше постоянно.Замерих напрежението на алтернатора при студен и загрял мотор.Беше 14V при студен и не виеше, като я натоваря с консуматори при загрял, падаше до 12.6V.Рециклирах алтернтора и се оправи.Остана жуженето само при палене.Сега мисля да дублирам масата, да видим дали ще се оправи нацяло.

Да добавя, че не ми е светвала лампата за нисък заряд от алтернатора на таблото.

Рециклажа ми излезе 300лв., сваляне, качване, смяна на ротор, реле-регулатор и шибаната му ролка дето е 150лв.Ако сменяш само регулатора до 80лв. ще се вместиш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много благодаря за бързия отговор! И аз си мислех да не е свързано с алтернатора.  Когато я обслужих смених и демферна шайба на алтернатора.  Веднъж я мерих топла и зареждаше нормално, но не виеше тогава. Ще замерят когато почне да вие.

Акумулаторът ми е от 2008 г. Може да отслабва и той да е проблема!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно така.Загряваш добре мотора и мериш, пускаш фарове, клима, музика и т.н. и мериш.Под 13V помпата започва да вие, с падането на напрежението, виенето става по-силно.


Принципно скапания акумулатор се явява голям консуматор, така че ако можеш пробвай с друг.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, вчера го замерих и без консуматори зарежда 13.8. Всичко включено-13.2. Не съм пробвал с нов акумулатор още.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

здр колега и аз съм с този мотор и имам същия проблем с виенето на помпата генератора ми е обслужен+ролката, акумулатора ,ми е чисто нов и пак вие и друга помпа съм слагал чисто нова но някаква евтина същата работа,имам някъкви съмнения за горивния филтър че вътре е с клапан и от там да идва виенето на самата помпа, но понеже съм на газ и не му обръщам внимание вече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема е от филтъра. При мен виеше и в движение с нов филтър, след като купих колата. Смених го с някакъв на друга марка, по-скъп и се оправи. Сега извива от време на време само при палене. Най-добре е да се смени с оригинален. Мойта преди да го сменя с тя първия, си беше с оригинален на сто години (може би тоя, с който е излязла от завода) и никакво виене нямаше.

Редактирано от kosio85
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте!

Много благодаря за отговорите!!! Купих си нов акумулатор, но не спря. При мен вие само като го карам градско. Онзи ден ходих до морето и нямаше проблем. Като се връщах и влезнах в София пак започна. Когато я обслужих съм сменил и филтъра с MANN WK 720/6. Най-вероятно е от това.

 

Весели празници!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...