Jump to content

Проблем с лява стоп светлина.


sweetlioo

Recommended Posts

Имам проблем със задната лява стоп светлина на Ауди А4 Б5 комби. Крушката е габарит и стоп на едно. От няколко седмици почна да ми прави мизерии. Тъй като колата има фис дисплей виждам, че ту работи ту не. Самата крушка е здрава, гнездото го чистих безброй пъти, пътечките и буксата също, но проблема си го има. Когато си иска работи когато не не. Няма връзка с жегата, няма връзка с времето което работи. По принцип тая кола гори основно крушки отпред и отзад точно от тази страна лявата. Предните ми габарити са LED, но работят. Четох, че на по-новите модели, с чек на предните габарити, може да се появи проблем с чек системата, ако самите LED светлини прегреят. Но моята няма чак толкова модерна система. Габаритите не ги проверява, както и фаровете за мъгла. Някаква идея къде да пипна, че да се оправи? Мразя нещо да ми свети на таблото, още повече хем да  е ОК, хем да пищи за изгоряла светлина, на всеки 3-4 мин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвах с няколко. Едно и също си е. Всички крушки по колата работят. Чистих пътечките, закривих  крачетата за по-добър контакт, но нищо. Или нещо се бъзика с тая светлина, както е при италианските коли, или масата на тази светлина бяга, но не знам от къде, или е друго... :( 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едва ли, а и става дума за задната лява стоп светлина където са мигач и задна светлина.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е там, всичко изглежда наред, прегледах кабелите. Но като чукна с пръст по основата на която са наредени крушките, и предварително съм подпрял спирачката, крушката ту светва ту гасне. Ясно е, че от неравностите по пътя правят мизерията в движение да работи и да не работи, но не ми е ясно кво не е наред в гнездото. Почистил съм го с контактен спрей, закривих крачетата на гнездото за по-близък и плътен контакт, но пак прекъсва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сложих подложка под самата крушка, защото като гледам, двете крачета на гнездото, за габарит и стоп, лежат върху парченце тестолит, а отдолу е пружинка, която ми се струва супер мека. За сега не гасне при почукване, ще видим в движение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно ще се окаже от меката пружинка и слабия контакт на крачетата с крушката. Днес покарах колата и не даде грешка нито веднъж.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Възможно е с годините пружинката да се е разкалила от температура, при слаб контакт и да е отслабила натяга...

А може просто да е остаряла и да е омекнала...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...