Jump to content

Ниски обороти на празен ход на 1.9TDi 110к.с. AFN мотор


johnny_

Recommended Posts

Здравейте колеги,

Това е запитване към всички които карат А4-ки с 1.9ТДи 110к.с. Моля споделете какви тихи обороти ви държи колата. Моята е заковала на 819 и не мърда нито нагоре нито надолу. Проблема ми е че ми се появяват някакви вибрации в гърнетата. Ходих на диагностика, взеха си ми парите като на пич, казаха ми че мотора ми е перфектен, ама проблема с моята вибрация си остава. Лошото е, че като почнат да вибрират гърнетата, цялата кола започва да кънти. Смених всички тампони на гърнетата, тъй като си мислех че е от тях, но уви. На диагностиката ми обясниха, че колата наистина ми държи малко ниски обороти, но не било фатално и не бил проблема от ниските обороти. Е, да обаче като пипна педала на газта и като ги направя 900, всичко утихва. Много моля някой ако е имал подобен проблем да сподели от какво и как го е оправил. И все пак моля споделете колко оборота държи вашата кола.

Благодаря предварително за оказаното съдействие :dance:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на моята са някъде към 850... А вибрациите ти се появяват, защото най-много е работила на тия обороти и всичко влиза в резонанс към нея честота. Няма оправия като се разлопа една кола.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги благодаря за отговорите :hilezh::hilezh:

Днес ходих да ми сменят меката връзка. Не знаех че при дизела имало такова нещо. Е, за щастие се оказа че проблема беше от нея. Сега с новата колата мърка като коте. Няма нищо общо с преди. Оказа се че старата се беше разтегнала (или поне така ми обясниха от сервиза) и поради тази причина се пораждаха някакви много странни вибрации. Цялата процедура по смяната, съответно мека връзка + работа ми струва 75лв. в Ем Комплект 33 в Дружба. Много съм доволен, за по-малко от час и половина работа, колата е съвсем друга.

Още веднъж благодаря на колегите които се отзоваха на моя проблем :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...