Jump to content

Recommended Posts

Здравейте отново. Проблемите при моето А8 се появяват и появяват, а аз все така упорито ги боря. Та по същество: Онзи ден, нямайки какво да правя и поради факта, че колата изтракваше на студен старт повече от нужното, реших да проверя какво става под капаците. Отворих ги - видимо нищо, но реших да извадя валовете. Процедурата е ясна при 4.2 BFM - броня и радиатори с дифозьор долу, за да има достъп по ремъците. Зацепих колянови вал с инструмента за тази цел, сложих гредата - влезе си като у тях, белегът на коляновия съвпадна. Извадих колелата на разпределителните валове, развих петите и обтегачите и извадих всичко - изненадааа, долният банан на левия обтегач се беше счупил, добре че парчето беше останало под обтегача. Взех нови вериги и банани, прегледах обтегачите и  обратно всичко вътре. Между белезите на петите и валовете се паднаха точно 15 звена на веригата (от страната на шофьора , демек лявата), а от другата - почти 16, както си е по книга. Последва връщане на ролките и водачите (тези, в които влиза гредата и които са с по 2 дупки), хоризонтално разположени с големите дупки от вътрешната страна - пак по учебник. После - 5-ти цилиндър на горна мъртва точка с часовника, ангренажа накачен, въртене на ръка, поставяне на гредата - влиза без проблем, дори белегът на демфера съвпадна. Пак въртене на ръка, пак гредата вътре - всичко ок. Доволен и нахилен, паля колата - ок. Смеси - перфектни, адаптация 0.9 и 0.3 на 32-ри канал. ОБАЧЕЕЕ при проверка какво се случа на 93-ти канал припаднах -  -2.0  bank 1 и 6.0 bank 2. Това ме втрещи, а колата работи добре, няма вибрации, смесите са добре. Доколкото знам толерансът на предварените е 4, а отделно при мен имаме и +, и -. Някакви идеи?

ПС: свързах се с колегата твърд, който учтиво ми обясни, че трябва да му закарам колата и че съм изпуснал 1-2 неща при зацепването, но не пожела да ми каже.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре, че има и такива като него....Отивай, пич :)

Иначе си личи, че ги разбираш нещата, явно винаги има по нещо, което да ни убегне.

А при мен и повече неща :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз не така ги разбирам нещата. за мен форумите са за взаимопомощ. не съм тръгнал да вземам на никого хляба, просто ми допада да човъркам по СОБСТВЕНАТА си кола и чужди не пипам, дори и да ме молят и да съм сигурен :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами нормално е да си пази инфото все пак тва работи!

Изпратено от моят SM-G935F с помощта на Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...