Jump to content

Дросел или настройка

Recommended Posts

Колеги, имам сериозни съмнения или в газаджията или в дросела. Моторът е 1.8 Т AJL. Смених дросела, обучих го, и всичко 6. карам си без ядове.  но на  газ забелязвам нещо много неприятно понякога. На празен ход като изключа и веднага навия волана примерно остър завой в града, да се натовари и хидравликата или лятото само изключа от скорост и натисна спирачки при включен климатроник , колата гасне. На бензин не го прави. Но на газ ми се струва че 1 идея по-рязко падат оборотите и гасне понякога или падат оборотите до 500 и се връщат и заковават на 900.  Чат пат и някой път извънградско. Въпросът ми е има ли как да е виновен дроселът за това, както казва газаджията(понеже газта е по-капризно гориво от бензина или той да обогати празния ход с консумация и да видим как ще е , защото според мен идва малко беден празния ход с включена сериозна консумация ?

Трябва да се види в реално време какво се случва и тогава да се мисли да се обогатява или да се обеднява. Не забравяйте, че при падане на оборотите до около 1200 об/мин няма подаване на гориво нито на бензин нито на газ и няма логика оборотите да падат с различна скорост при различните горива.

Изпратено от Мобифоня с любезното съдействие на Мобиком

• 4 weeks later...

Да не отварям нова тема.. наскоро в частност днес 4-5 пъти като смачкам колата над 3000 оборота и обръща не бензин направо, а в бутилката има над 50 % газ (т.е около 20-25 литра). Мислех си, че го прави от лоша газ.. ама явно ще иска настройка или ще се окаже, че евросондата е на 6мм и зимата това си оказва влияние...знам ли... :stupid:

Tова е говорено много пъти вече. Зимата при по ниските температури зареждат с 6-7 бара и проблема задълбава допълнително.Има изпарители който са по-чувствителни към налагането в шишето,решението караш с пълна бутилка винаги ,говореха миналата година за сгъстен въздух ставал номера,но лично не съм го пробвал. 

Значи истината не е само в пълната винаги бутилка,  a и в това да се допълва често, защото ако не се кара няколко дена при тези температури пада налягането и дори при 2/3 пълна бутилка дойде ли бууста и обръща на бензин. Днес верно допъплних и няма ядове :zustimm:

Сега работите съвсем се влошиха, дри след напълнена бутилка обръща на бензин като я смачкам яко.. изпарителят за мен си е чао-чао :)