Jump to content

проблем с картерната вентилация


momchil199502

Recommended Posts

Здравейте колеги, някой може ли да ми помогне със следния проблем: Колата е ауди б4 2.0абк 115 коня. От няколко месеца започна да работи нестабилно на празен ход, оборотите играят можду 800 1000 и тресе. Сменях какво ли не свещи кабели капачка , на диагностика ходих, центровката е супер а проблема стои. Тези дни сменях вдно маркучи и се натъкнах на един проблем. В тръбите от картера към псв клапана (за картерноте газове) има пребито масло, сякаш омешено масло и антифриз. Но не е антифриз а вода, защото няма сладникъв вкус. След изчистване на системата колкото е възможно колата заработи като часовник. Но след седмица същата работа. Отварям тръбите и вътре в клапана същитв жълти парцали. Като ги изчистя се оправя, но защо изобщо се появяват и какво прави тая вода там.

636155847850881358.jpg

636155848063250956.jpg

636155848145470536.jpg

636155848227590227.jpg

636155848399054155.jpg

636155848540424742.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така се получава ако се кара на къси разтояния. Незнам как се лекува, аз правя такова профилактично почистване със смяната на маслото. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колегата, нека си провери дали изобщо клапана му е читав все още. Как става може да прочете тук: http://audibg.com/forum/index.php?/topic/120902-клапан-за-картерните-газове-на-абк-мотор/

Но първо да си го промие с Мегльо и гореща вода.
Ако е избушил - нов срещу 70-80 лв и поне известно врем няма да има проблем. Инак Sklepi както го е казал и и аз така знам, че при къси растояния се получавала тази "боза" и да клапна, стъпковото а и дросела е добре да се почистват периодично - не е нещо сложно ;)

А е в тая тема и аз каква съм я "играл" с този клапан :hilezh:http://audibg.com/forum/index.php?/topic/153469-клапан-маслени-пари-20е-абк/&page=2

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз на моята само веднъж до сега съм забелязвал такова нещо. Стреснах се и веднага източих маслото, свалих капака на клапаните, промих двигателя с нафта и сложих ново масло. После разбрах, че било нормално зимата да прави конденз и да става така :D Но пък от тогава не се е получавало, а карам колата почти само на къси разстояния. Клатана на картерната вентилация ми е заминал отдавна, не е в него причината. Дали не е от старо или некачествено масло?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

амо колега може и да е от маслото, защото тубата с масло седя 2 години вкъщи, а и незнам колко е седяла в магазина. Маслото е хилбер 10 40.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така става зимата като се кара на къси разстояния.Таман загрее двигателя и го угасиш топлия въздух кондензира по стените на цилиндрите и водата се стича в картера.После пак палиш и водата започва да се изпарява,смесва се с маслените пари и става майонеза по картерната вентилация.Виж си и на капачката за маслото,щото и там ще я има тази гняс.Възможно е и по щеката за маслото да има.Няма страшно,на лято ще се махне.За да я махнеш сега просто покарай 100-150 км. ако имаш възможност и ще се махнат сополите.Не е от маслото.И аз съм така.Няма отърване.Гледам,че имаш газово,което също спомага за тази гадост.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

няма го никъде другъде това нито по капачки каанчета щеки сичко е чисто. Само тук го има ии дали е жвъзможно това да оказва влияние на проблема ми с оборотите които на място играят между 800/900?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Запушва се отвора в маркуча и тръбата се закарва зад скоростната кутия. При АБК се удължава при клапана, защото събира и от капака на клапаните. Чел съм из нета, че най-хубаво ставало с "кеч-кен" и махаме клапана. Всички искате да ги изкарате тези газове навън - май само аз искам да ги върна обратно в маркуча :huh: Бърка ли се нещо работата на двигателя като са изкарани навън тези газове или просто замърсяваме околната среда?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 48 минути, Sklepi написа:

... Всички искате да ги изкарате тези газове навън - май само аз искам да ги върна обратно в маркуча :huh: Бърка ли се нещо работата на двигателя като са изкарани навън тези газове или просто замърсяваме околната среда?

Ааа не си само ти 2-ма сме :hilezh: Чак нов клапан купих за целта.

А дали се бърка не знам Гюнтер и Шванц трябва да кажат що са я засадили тая гъба там :nixweiss:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...