Jump to content

Marto_180

Members
  • Мнения

    302
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Marto_180

  1. Аз съм със мейле вече сигурно 5 години и над 50 хиляди км и още са здрави.
  2. Газов инжекцион или обикновено газово? Случвало ми се е като заминат инжекторите да играят по подобен начин оборотите.
  3. Marto_180

    теч масло ABK

    Виж гарнитурата на капака на главата от задната страна дали не е протекла. Провери и рейката защото тя май идваше върху скоростната кутия. Случвало ми се е от теч от задния семеринг на коляновия вал маховика да хвърля масло върху топлообменника. През отвора на скоростната кутия от който се гледа белега на маховика.
  4. Аз лично много се замислям за това. Иначе на един ML на който му виеха скоростите сложихме една руска добавка универсален модификатор се казваше и виенето спря. Специално за тези на бардал нямам никакви наблюдения.
  5. Ужас, с какъв антифриз е карана за да разяде чугунения блок. Ако са плитки язвите едно шлайфане може и да свърши работа. До колкото помня блоковете бяха еднакви, разлика имаше беше в буталата, но не съм на 100 процента сигурен.
  6. Сетих се че в смесителя имаше клапа, която да затвори при гърмеж, но я махнах понеже идваше в обратна посока. Тоест затваря когато смуче въздух. Ако я сложа и я разпробия с по- малък диаметър ще дойде точно преди смесителя и ще ограничи въздуха от филтъра. Ще пробвам по този начин.
  7. Здравейте. Имам едно ауди Б4 АБК ел инжекцион с обикновено АГУ. След гърмеж счупи лошо кутията на въздушния филтър и спука гофрирания маркуч, които и преди това бяха лепени. Не ми се занимаваше пак да ги лепя, а втора употреба вървят доста скъпо и трудно се намират и реших да направя цялостна промяна. Разкарах маркуча дебитомера и кутията на въздушния филтър и сложих подходящ размер силикиново коляно, алуминиева тръба извита на 90 градуса и спортен филтър. Намерих и подходящ размер смесител за газта, който сложих между филтъра и тръбата. По този начин колата работи отлично на бензин. Не знам разхода как ще е без дебитомер, но не ме и вълнува, понеже бензина от години се ползва само зимата докато позагрее малко. Проблема е че на газ няма мощност. Развъртях кранчетата до край, но явно смуче прекалено много въздух и не достига газ. Иначе на място работи добре и се форсира, но като тръгна беднее. Трябва по някакъв начин да огранича въздуха идващ от филтъра. Молбата ми е ако някой е правил нещо подобно и има идея как да се случат нещата за да заработи колата на газ както трябва да даде малко акъл. Мисля да намеря парче донапрен и да го пъхна във фолтъра или да стесня по някакъв начин смесителя от вътрешната страна, но не ми идва идея как точно да стане
  8. Ще огледам и тези неща. Регулатора на налягането го сменях сравнително скоро но все пак беше втора употреба и нищо чудно пак да е той. Вероятно събота ще мога да я погледна понеже вече се разделих с колата, която ми служи вярно 8 години и я дадох на братовчедка ми да се учи Но все пак ми се иска да й реша този проблем.
  9. Благодаря, ще го замеря.
  10. Здравейте! Имам малък проблем с ABK-то. Като загрее започва да пали много трудно на бензин, а като запали се дави и не може да се изфорсира. На газ си пали и работи без проблем( обикновенно агу). Пробвах да изключа дебитомера- никаква промяна. След това изключих синия температурен датчик и колата заработи идеално на бензин. Само че само за 1 ден и после същата история. Искам да попитам това гаранция ли е че датчика е заминал или може ороблема да е другаде?
  11. Ако става дума за обикновено АГУ може да харчи повече ако е изкривена клапата и е блокирала в някакво полу-затворено полужение. По този начин клапата оказва съпротивление на въздуха който минава през дебитомера, което води до по голямо количество засмукана газ.
  12. Общо между термостата и датчика на радиатора няма. Или са за смяна и двете неща или е заминал синия температурен датчик и ти показва грешни показания.
  13. Здравейте колеги, един приятел ме помоли да му погледна вратата, защото не се отваря. Колата е B3 без ел стъкла, вратата е шофьорската. Не се отваря нито отвътре, нито отвън. Иначе се отключва и заключва. Не ми идва нищо на ум освен да режа кората. И пак не съм сигурен, че ще се отвори. Дайте някакъв съвет.
  14. Глупости говоря. Не знам защо 520мм ги сметнах като 5,2 см. Извинявам се.
  15. Надали. Кабелите са значително по-дълги, а дианетъра на датчика по-малък. И моят е в същото полужение от близо година и карам така. Не знам дали е приблем. Намерих такъв на бош за 55 лв и така и не го взех. В мегапартс вървят по 10 лв втора употребя, но не се знае дали са читави.
  16. Решен е проблема след смяната на каретата.
  17. Не е Quattro. Б-четворка е ABK с предно. До преди малко лежах под нея. Смених и двете вътрешни карета, но не съм я изкарвал още от гаража, че трябваше да размествам малко. Утре ще я тествам и ще кажа дали е било от тях. Не ми се сториха много зле старите, макар че имаха малко луфт.
  18. Няма много набит сняг. Взех и двете вътрешни карета и довечера ще ги сменям. Дано да е от тях. Ще пиша после.
  19. Май не е джанта. Вдигах я на крик и от двете страни и не усетих луфтове в джантата. Ще погледна пак де. Но лявата полуоска като я разклатих нагоре надолу имаше усезаем луфт във вътрешното каре. Май ще ги взема и двете и ще ги сменя.
  20. Здравейте колеги. Преди малко се прибирам от работа и малко преди да си стигна нещо се разтрака. Тракането е само когато съм на скорост и подам повече газ или отпусна педала на газта. Почти съм сигурен, че е вътрешно каре, но реших да се консултирам с вас преди да тръгна да сменям. Честотата на тракане е много по ниска от това на външно каре и се засилва, когато увелича скоростта. При самото тръгване не се чува. Започва може би като вдигна над 10 км/ч и се чува на всички скорости. Та въпросът ми е може ли този звук да идва от нещо друго- скоростната кутоя или съединотеля, или да взимам смело две вътрешни карета и да сменям. И още един въпрос. Нужно ли е при смяната на каретата да източа маслото от скоростите или поне част от него, понеже по спомен пробката за доливане беше малко над нивото на полуоската. И има ли там семеринги които да сменя, така и така ще вадя полуоските?
  21. Marto_180

    Изхвърля антифриз

    За да видя дали има нещо вътре, понеже не беше палена от дни, а казанчето ми е толкова потъмняло, че не си личи през него. Запалих колата, изчистих снега от нея, отворих капака, разхлабих капачката и започна да извира. Много пъти съм го правил и до сега никога не се е случвало. Обикновено чак след 90 градуса, когато има налягане в системата и отхлабя капачката започва да прелива.
  22. Marto_180

    Изхвърля антифриз

    Защото я запалих и докато изчистя снега от нея, за да мога да вдигна предния капак беше вече леко загряла. Има обикновена газова но я бях оставил да работи на бензин. Изпарителя, водната помпа и термостата са сменени лятото, а гарнитура на главата и шлайф правих миналата зима, преди около 20 хиляди км. И за това ми е много странно това поведение сега. Надявам се да не е издухала пак. Явно трябва да я водя някъде да я замерят за изгорели газове както каза колегата по горе.
  23. Marto_180

    Изхвърля антифриз

    Маркучите не са твърди. Започва да го прави при температура на антифриза около 50 градуса, когато термостата още не е отворил. При 90 градуса термостата отваря, и тогава вече маркучите са твърди, но не прекалено. Преливника на казанчето кое е? Тънкото маркуче което идва от радиатора ли?
  24. Здравейте колеги и за много години Имам малко странен проблем от днес. Надявам се студа да е виновен, но ми се струва нелогично. Като запаля колата и след няколко минути при около 50 градуса на антифриза като отворя капачката на разширителния съд и започва да изхвърля антифриз. Има ли някакво обяснение това или да смятам че гарнитурата пак е издухала. Маркучите не са твърди, антифриза съм го замерил и показ -25 градуса, преди да запаля колата е течен и няма никакви признаци на замръзване.
×
×
  • Create New...