Jump to content

Неравномерна работа на двигателя при 1900 оборота на ауди а4 тди 131кс


miron81

Recommended Posts

Здравейте, някои мже ли да ми обясни защо при задържане на 1900 оборота двигатела тресе сякаш прекъсва, нагоре изчезва и надолу го няма когато е на скорост същата работа, двигателя е 1.9 131кс. 

Link to comment
Share on other sites

направи една диагностика и ще разбереш,че така е като игра на тото,иначе в този диапазон може да е от ролка на алтернатора,ако имаш предвид под 'прекъсва' вибрации

Link to comment
Share on other sites

Няколко колеги имаме подобен проблем на 2.0тди. Не прекъсва а нещо като вибрации с равномерна честота. Аз лично не предприемам нищо , защото може да е от 100 неща ( и то скъпи за ремонт). Един колега от форума ми каза ,че при него тези вибрации се местели на различни обороти , когато разменял дюзите. Ако решиш проблема , драсни диагнозата :) . Поздрави !

Edited by Svetliu90
Link to comment
Share on other sites

Имам същото люшкане на 1.9 131к.с мотора на същите обороти 1900 от 4 години, под и над тях го няма. От скоро съм с нов маховик и съединител и си е все същото, като се чудя за една дюза, която е с по-висока стойност, дали не идва от нея?

Link to comment
Share on other sites

По-високата стойност на дюзата , може да не е от нея , а примерно от слаб цилиндър.Аз лично се ослушвам ,за някой , който си е решил проблема , а не да сменям на поразия части , в които не е проблема. Така ще си ги люшкаме тия 4 цилиндърчета :)

Link to comment
Share on other sites

Здравейте, имам една дюза с по високи стойноси може би е от нея но не съм сигурен. А този импулсен датчик къде се намира? И има ли го на 1.9

Edited by miron81
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

При мен го има това разклащане най-често го прави на свободна, усеща се най-вече в краката в купето, но лошото че някой път оборотите на мотора се променят и тресе повече и пропушва отзад .. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...