Jump to content

Проблем с парктроник А4

petar_88

Recommended Posts

Здравейте!
Така закупих колата Ауди А4 Б6 с повреден парктроник ( когато вкарам задна , първо се чува кратък сигнал , след това продължителен (т.е не работи )) и изключва 
Свързах с vag com и на park assist 76 ми дава "no response from controller " , и при Ауто скан , не ми излизат грешки свързани с парктроника ?

Парктроника ми изглежда заводски , но почвам да се съмнявам ? или повреден контролер ?

Някакви предположения ?
Edited by petar_88

На контакт,включи задна и провери сензорите,проверката е на усет навеждане и ги прослушваш този който не пука е за смяна.

1 hour ago, чоко said:

Зумера колега :) днес смених моят 45 лв е оригинален !

Невероятно е как не четете кво пишат хората. Човека е казал какви звуци издава при включване на задна - зумера. Как ще е зумера като си издава звуците?

Наистина не дочитате колеги  

Ако е от зумер , датчик и пр .... с диагностиката ще излезе  . Въпросът е че при диагностика въобще не разпознава PARK ASSIST (no response .....)    T.е   проблема  е неизвестен  , ако някой се е сблъсквал с нещо подобно 

@petar_88 Трябва да видиш дали наистина парктроника ти е заводски, за да търсиш диагностика през VAGCOM. Оригиналните датчици изглеждат така:

30410030.jpg

• 1 month later...

Може ли номер на датчиците ?   

4B0919275B??? Това ли е ?

Разглобих и видях че всичко си е оригинално ... За сега единственото нередно нещо е ,че единият датчик не пука ( и ще поръчам един да пробвам ;

При мен средните 2 са такива но крайните 2 са 275а разликата е в ъгъла на буксите.

Ако и другите 3 са такива би трябвало да стане.