Jump to content

Audi A6 2.5 facelift 2003


Recommended Posts

Здравейте на всички! Нов съм и прочетох доста неща за този модел (повечето лоши). Искам да попитам дали проблема при фейслифта е оправен и ако не е да ме насочите към А4 или А6 с добър двигател. Става въпрос за седан (автоматик). Мога да ви покажа и колата, която съм харесал! Мерси предварително!!!

 

Редактирано от Skrt
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Без никакви лоши чувства колега........ няма нищо лошо да се информираш от форума - всички го правим все пак. Но......както много хора са го казвали....... и аз сега ще го цитирам, ако взимаш в предвид абсолютно всичко изписано и чакаш супер кола "никога няма да си купиш"! :hilezh:

Вярно е, че 2.5 им е най-проблемния мотор...... това разбира се зависи от моделната година, от изминатия пробег, от поддръжката /последните две няма как да ги знаеш/.....  има един безспорен плюс обаче: на много изгодна цена може да закупиш наистина прекрасно оборудван от към екстри автомобил. Все пак е шестак, звука също не е като на 4 цилиндров мотор. Е....... не върви като ракета, разхода също не е особено нисък....... прочел си вече за проблемните възли, знаеш цената на ремонтите им....това е като цяло. И...... с тоя мотор само 4х4..... автоматика на предно е Мултитроник и в комбинация с тоя мотор се натоварва прекалено. 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма нито една причина да избереш тази кола.

За сметка на това има няколко, заради които със сигурност не си струва:

- мултитроник, преднячка
- базов салон, никакви екстри
- неоригинално радио

Единственият смисъл да си купиш 2.5тди е заради запазен олроуд, ес-лайн, или просто куатро, с наистина всички екстри, 2004-2005 (BAU/BDH).

Редактирано от ogip
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За екстри и тн. няма да говоря, тъй като мотора не го познавам достатъчно добре. 
От снимките си личи, че има сменен преден фар и изглежда колата да е удряна отпред от дясната страна, има прекалено голяма фуга, сравни ги с лявата и ще си проличи. 
Подминавай го този!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

3 hours ago, Skrt said:

http://m.mobile.bg/details/11476631070366621 Това е количката, кажете какво мислите, знам, че по снимки кола не се избира, но ...

 

Дружно мислиме че си решил за 5к да се возиш в Ауди което е executive sedan клас (премиум кола макар и някога) т.е решил си да еВеш дявола в движение. Ма да ти кажа от опит не се получва, не и за тези пари. Но ако искаш си я купи, само намери празно място където да се заседява между сесиите в сервиза.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този дроб не бих го пипнал... Интересно ми е кой от проблемите дали е оправен? Автомата винаги си умира, помпата е бобма със закъснител(Bosch VP44 - проблем при всички коли с нея, не само ауди), главите има шанс да клекнат и при "новите" мотори. Винаги са три проблемни възела, а ако е allroad идват и възглавниците на дневна линия. Ако намериш читава бройка и много я харесаш, замисли се за 3к(глави + помпа) и после около 2500лв за автомат. Ако тези цени не те плашат, скачай смело. Въпреки, че се изказах неблагоприятно за мотора, аз останах доволен от него. 99% от колите продавани с 2.5 са лейки, почват се смяна на всички гарнитури, ремаци, ролки, филтри и т.н. Не е лошо при обслужването да се свалят капаците на главите(така или иначе шанса да текат гарнитурите е клонящ към 100%) и да се види дали всички "войници" са си на мястото. После идва ревизия на помпата, за да е сигурно, че няма механичен проблем, който да доведе до изгаряне на електрониката.

ПС: Карах 2.5TDI AFB(първата ревизия) в B5 с ръчна кутия, нито един ремонт не ме застигна(освен че беше лейка). Колата още се кара от новия собственик. Талянеца преди мен беше правил помпата.

Редактирано от ChillToucH
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...