Jump to content

Табло - липса на индикации след смяна


bobi1312

Recommended Posts

Здравейте не знам дали тази тема е за тук но смених таблото и сега не ми показва външната температура и дали някоя врата е отворена старото беше с малък фис и показваше отворена врата външната температура и чек правеше.Смених го с 8l0 919 880 ето такова само че бензиново но не ми показва външната температура и вратите cuadro-de-mandos-audi-a3-tdi-8l0-919-880

Редактирано от Moonland
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявам се за заглавието. Търсих някой казват че това табло нямало за вратите  други че имало човека които ми го слага каза че нямало нито за вратите нито за температурата. В софия не знам къде мога да отида някой да го сложи както трябва защото и някакъв разход ми показва но не знам дали моита има такива датчици защото ми показва 51,5 л/км.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 27.03.2017 г. at 12:38, bobi1312 написа:

старото беше с малък фис и показваше отворена врата външната температура и чек правеше

 

Я сега да уточниме нещо. Щом старото ти табло е било с "малък FIS", то това означава че е било и с дигитален часовник от ляво, а ти си сложил табло с аналогов? Ако е така, нормално е почти нищо в момента да не ти работи!!! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да с дигитален беше не му помна номера не беше VDO. Да в момента нищо не показва уж ми каза че е вързал всичко но всъщност нищо не показва разход и някви километри който са неверни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре а в същност от техническа гледна точка каква е пречката да бъде монтирано табло с различен часовник. С какво са по различни тези с дигитален часовник от механичните? Ако е възможно по някакъв начин да се излъже ще бъде сложен край на мъките на много колеги и аз в това число

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблемът е, че трябва да се пренаредят и двете букси. Като при пренареждането, доста от кабелите от синята букса отиват в зелената и обратното. Страшна играчка е и не знам дали ще му хареса цената (която бих обявил за труд) на колегата. Иначе, може да се мине от табло трето поколение (с каквото е бил колегата), към табло второ поколение (каквото е сложил). Но се изгубва CAN шината на колата (защото тя е в таблото и я има от МоделГодина 2000). С две думи, никак не е оферта за колата (и ползвателя и), да се минава от табло 2000 година и на горе, към табло от кола преди 2000-та. 

Редактирано от bsdnikolov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря аз имах проблем с отчитането на бензина и водата и за това го смених но не можах да намеря като моито попринцип са пренаредени буксите. На ЛС ако можеш да ми кажеш каква е цената.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 4 часа, bobi1312 написа:

попринцип са пренаредени буксите.

Явно не изцяло (правилно) са пренаредени.Също така, така като гледам не сте добавили третата (червената) букса.

А относно проверка на вече пренаредени букси ..... Е няма такава мъка. Едно е да изхождаш от оригиналната подредба, друго е да търсиш грешката на някой, в две 32 пинови букси!!!

Редактирано от bsdnikolov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

До колкото знам аз и поколенията на имобилайзера са различни на тези с дигитален и механичен часовник и при смяна няма да могат да се убучат ключовете!Отделно и да се сложи с дигитален,пак може да има разлика в поколенията и да останете без иммо.Забелязах че примерно ако колата е след 2001,като се нулира чадовника той отива на да кажем 01.01.2001 ако се сложи на вид същото табло което при нулиране заема да кажем 01.01.1999 иммото няма как да сработи.В общи линии това мога да кажа :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...