Jump to content

Появяващ се и изчезващ шум /предно ляво колело/


n0n3_bg

Recommended Posts

Здравейте, от няколко дни започна на моменти да се чува един звук които ми звучи 1 към 1 като крива джанта или балон на гумата. Като тупкащ, с увеличение на скоростта зачестява... мисля, че е от предна лява страна. Понеже е на моменти предполагам не е гумата или джантата, а пък и не съм скачал в такива "ями". Пробвах и със спирачките да видя дали заглъхва при сработване на апарата, не изглежда да е от него не спира рязко а е пак както и като забавям с връщане на предавките. Май не е диск, накладките са на 4 месеца... дали не е някакъв вид лагер или нещо? Не съм забелязал какво го спира/пуска, но можеби от врибрация като мина през дупка му влиае. Идеи?

Редактирано от n0n3_bg
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Провери за хлабави болтове на джантите и за по-големи камъчета в протектора на гумите. Поне аз бих започнал от там.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Направо... също днес пробвах по обяд да сваля гумата, и явно се е получило гадния номер при които алуминиевата джанта просто не ще да слезе и това е.Махнах 5те болта и пробвах всякакви магарии с WD, с една греда от вътре на вън по гумата (имам чувството, че щях да разбия ходовата от блъскане) , завъртах и спирах на вдигната гума (бях сложил 3 болта да не фръкне) и няма братче бетон не мърда. Стана тъмно утре ще я мислим нещо да я махна да видя какво се случва. Мерси за идеите ще ги проверя. Явно тези джанти са някакъв частен случай.. 

9083009o.jpg

Редактирано от n0n3_bg
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сложи петте болта и ги остави с милиметър хлабина, не повече, палиш и завърташ на място докато отлепи. Ако и така не стане, правиш едно малко кръгче с няколко завоя из квартала  но в момента когато чуеш  лопането, веднага спираш и стягаш болтаците.

Редактирано от NIKO
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Метода с разходката из квартала с разхлабени болтове свърши работа определено. Не видях някакъв проблем на пръв поглед по гумата или по болтовете, бяха си затегнати. Обаче явно съм за пружини понеже едно парче от едната е счупено.... пък и дисковете май леко бият, но не знам дали малки отклонения не са нормални при махната джанта и тя да не притиска диска равномерно със затегнати болтове. Иначе и от двете страни я пусках на скорост да се върти гумата (при добре подпряна от долу с греди кола) и нямаше някакви излишни звуци или видимо да "бие".

 

Другото е, че сега и не смея да я тествам много, понеже вчера един ми налетя от път без предимство и омачках калник, маалко капак и фара и мигача заминаха и понеделник или вторник ще ходя да ми пишат щета при армеец понеже съм невинен и неговата застраховка е там. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...