Jump to content

Черни точки по багажника


Svetliu90

Recommended Posts

Здравейте колеги , забелязах че ауспуха хвърля черни точки и ги завихря по задницата на колата. Виждат се ако се загледаш отблизо , иначе не.Чистят се лесно , но немога да определя някаква миризма на самите точки. Ауспуха ми е черен също , но черното вътре не е мазно и също не ми мирише на нищо.Колата няма ДПФ фабрично , не пуши изобщо и си върви без проблем.Имам съмнения в турбината , защото перката има аксиален луфт и 2 пъти ми влезе в авариен режим на 3500об от пренадуване. Някакви други диагнози освен турбина , дали пасват на симптомите ми ? Масалце доливам кум 600-700гр на 10 000км. Антифриз не губи.  2.0ТДИ ауди а4 б7 2005г. БЛБ 140к.с

Благодаря ви предварително за отговорите !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това не е кой знае какъв разход на масло. 1л на 10к е към нормалното.

Сигурно много коли доливат по толкова масло, а малко са черни отзад.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз се учудвам .... уж не гори много масло , пък кви са тия пръски ... Отдавна съм нарочил турбинката за чистене ( евентуално смяна ). То пък като се свали , се започват други филми ... къде да се рецилира ,дали да се рециклира или 2ра ръка да се търси. Чудо направо ..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам подобни точки на предната рвшетка, капака и предния джам. Ако караш бързо на заден ход мухите не прощават ;) Ако си отвориш книжката на колата, вътрв пише, че до литър масло на 1000 км не е проблем, ама всички знаем, че не е точно така. За мен литър на 10К км не е притеснително, особенно ако ти теби десния крак. Черните точки може да не са от масло от говняка по пътищата, особено сега, когат кърпят зимните дупки.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Аз имам подобни точки на предната рвшетка, капака и предния джам. Ако караш бързо на заден ход мухите не прощават [emoji6] Ако си отвориш книжката на колата, вътрв пише, че до литър масло на 1000 км не е проблем, ама всички знаем, че не е точно така. За мен литър на 10К км не е притеснително, особенно ако ти тежи десния крак. Черните точки може да не са от масло от говняка по пътищата, особено сега, когат кърпят зимните дупки.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Бах колио съм добър! С едно цукане се самоцитирах даже, преди да постна...

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето малко от повръщането колеги :
http://prikachi.com/images.php?images/631/9085631M.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/638/9085638S.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/639/9085639O.jpg 

 

Листа го сложих на ауспуха веднага след като запалих.Отначало 1-2 мин беше напълно чист. После обаче усетих как турбината започна да свири малко и тогава почна да цапа листа. Ако натисна съвсем леко педала на газта , турбината се успокоява и пак спира до след малко.
Когато позагря колата , изфорсирах няколко пъти и след това нямаше зацапване изобщо. Последния път , когато ми сменяха маслото, тоя ми доля на макс ( после ходих да го тегли със спринцовка...) и известно време ми изпушваше малко синьо , докато си го изгори до нормата :Д .  Проверявам маслото всеки ден и си е колкото трябва . Антифриз и всички други течности са на ниво .
А относно това повръщаното на листа , 100 пъти го душих , ами не ми мирише на масло , и ауспуха душих , и той не ми мирише на масло. Данеби някакви гадости от гърнетата да изхвърлям. Или да не се правя на интересен и да свалям тая пуста турбина най-накрая .. ? :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

немога да разбера и аз .. зацапват се като ги пипна , полепват се по хартията , но не стоят като мокри .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги , май имаме победител.
http://prikachi.com/images.php?images/792/9085792z.jpg

конденз , примесен със черен ауспух = точици по задницата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...