Jump to content

Амбиентно оссветление

veni72

Recommended Posts

Здравейте!

Колата ми е модел 2013,производство-20.12.2012!Имам ли въобще амбиентно осветление?С помоща на кабел и VCDS успях да го активирам в MMI -то,но нищо не се получава...Има настройки за отпред,отзад,вратите и краката,но нищо не се променя.Отскоро я имам и не съм гледал къде има крушки.

Благодаря предварително!

Според мен ако го имаш би трябвало като го регулираш да се променя и осветлението. При мен има една скала с която се регулира силата на осветлението.

Амбиентното осветление е част от т.н. "Светлинен пакет" (Lichtpaket), който е отделна екстра. Ако го нямаш от завода, можеш да активираш каквото искаш с кабела и пак няма нищо да се промени, тъй като липсват самите LED-та. 

При A3 8P ретрофит-ът е напълно възможен, макар и свързан с доста труд. Аз го правих при мен по същата причина (есктрата липсваше от завода). Добавят се каквто отделните светлини, така и липсващото окабеляване във вратите, в краката и т.н. Вероятно при A3 8V е аналогично. Последната стъпка е активирането софтуерно, от което ти си почнал, но няма какво да ти свети.... 

Edited by Moonland

• 1 month later...

Има доста случай, когато хардуера е там, но не е активиран, тъй като клиента не си е платил.

И с осветлението и с bluetooth-a и с какво ли още не.

Друг е въпроса, че при плафоните може лесно да се провери дали са там или не :).

• 3 years later...

Здравейте , колеги ,взех си китайски кит  амбиент , обаче имам проблем с кодирането и цветовете се сменят автоаматично , а китайците нямат инструкции на английски. Някой да знае как се случват нещата с кодирането на амбиент отключено ми е background lighting  и от там се смеянат цветовето но автоматично и плавно се променят в друга гама. 

20210213_191226.jpg

20210213_191116.jpg