Jump to content

Смяна на дискове Ауди А3 1.9 AGR


desko_92

Recommended Posts

Здравейте,колеги.Предстои ми смяна на дискове на Аудито.Преди 10 000 км смених само накладките с марка Jurid.През този пробег нямах проблеми,но от скоро при екстремно спиране при 100 км/ч започва да бие във волана и да тресе.Има още хляб в дисковете,но явно са криви.Правил съм баланс на гумите,няколко пъти на различни места,но проблема си остава.Въпроса ми е коя марка дискове ще препоръчате и трябва ли да слагам нови накладки на новите дискове?

Редактирано от desko_92
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ATE, TRW, Textar за едни от марките, които правят качествени дискове и накладки. Както е казал колегата ако сменяш дисковете, трябва да смениш и накладките. Ако кривите дискове не са много износени, можеш да пробваш шлайфане, но най-добре някъде където имат машина за шлайфане на дискове директно на колата, без да се демонтират.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако дисковете имат нужната дебелина могат да се престържат на струг,стига стругаря да знае какво прави.Операцията се прави с едно захващане на диска и от двете страни и успеха е гарантиран,след това остава само да се зачисти челната повърхност на главината с телена четка за да легне добре диска.Покрай всичко това раздвижете и смажете водачите на апарата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...