Jump to content

Въпрос за монтаж на фарове


Gnombane

Recommended Posts

Здравейте колеги,

Фаровете ми ги няма никакви, въпреки че са с фабричен ксенон на късите, нищо не се вижда. Пастираха ми ги - ефект никакъв. Отгоре на всичко единия ми фар се запотява след мокрене и е супер дразнещо.

Решил съм да сменя фаровете със кристални, със вградени лед дневни светлини и да сложа нови ксенони. Принципно даже съм си харесал конкретни фарове...

И тук идва въпроса - къде да ми ги монтират? Препоръчайте някой, тъй като не ми се влиза във случаен сервиз. И по възможност да не е някой, който да ми запише час за след 1 месец :)

Колата е 2002 фейслифт ако има значение...

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не се занимавай с глупости с тея китайски фарове. Проблема на тези, които имаш е че покритието зад лупата е захабено и затова не ти светят фаровете..с полиране на пластмаса освен външен вид, нищо друго не правиш. Има няколко човека във форума, които се занимават с тази дейност. Тея китайски боклуци, първо колата ще изглежда като сбит цигански пазар, второ че не е опция. Може да си сложиш друг модел ксенон, който да работи по-добре от фабричния, но така или иначе отново се стига до рециклиране на рефлекторите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубаво да не слагам китайските, ама единия фар се запотява... Това оправя ли се със смяна на някакви уплътнения или все пак трябва да купувам нов фар?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

оправя с или с рециклиране на твоите фарове, сваляш ги, даваш ги да ти ги отворят и полират отвътре, също така да се нанесе наново хромирано покритие на рефлекторите зад лупите и след това по обратния ред се затварят с болкит обаче,не със силикон и стават добре, но цената на цялостно рециклиране може и да не ти хареса. Другият вариант е да си купиш други просто. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колегата "герака" предлага цялостно рециклиране на фаровете и по спомен излизаше към 200-250лв за двата с предпазно фолио. Мисля, че дори подържаше наличности и му пращаш твоите, а той ти връща веднага готови, говори с него. Много по-добре е да си рециклираш твоите отколкото да сложиш китайци. Има и читави афтърмаркет фарове, но цена около 1000лв едва ли ще ти хареса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом си с фейс фарове, може да вземеш един комплект биксенон прожектори ( оригинални HELLA E55 ) за 100 лв,

рециклираш рефлекторите за още 50 лв, полираш и слагаш фолио ( тука не знам за колко става дума )

и получаваш прекрасно осветен път.

Редактирано от KCV
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...