mitko7121

Ауди 100/А6 таблото не свети.

Recommended Posts

Здравейте колеги Моля ви Помагайте ! Днес си взех табло от А6 C4, а колата ми е Audi 100. Сложих новото табло, но за съжаление не иска да светне, също така ми остава тъмна и цялата конзола около климатроника. На какво може да се дължи това и има ли вариант да се поправи ? Иначе със моето табло нямам проблеми.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Нещо с потенциометъра за усилване и намаляване не е в ред - на новото табло има такъв нали?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Има, но за съжеление ги размених с на старото ми табло, и пак същото. Старото свети, новото не.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Може да не съвпадат пин-овете на буксите отзад - виж на кой пин се подава напрежение за подсветката на старото табло и на кой пин излиза след потенциометъра и го сравни с пин-овете е на новото. Може да се наложи да размениш пин-овете в буксата отзад.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Точно това се оказа, смених мястото на едно кабелче във червената букса и осветлението тръгна само за съжаление както е сега не работи потенциометъра за силата на осветлението, но това е бял кахър.

Благодаря за точната и бърза насока !

Share this post


Link to post
Share on other sites

П.п. Най-интерестното е, че сега гледах схемите на буксите на А6 и 100 и на двете плюса на осветлението е на 17-ти пин, а изхода на реголатора на 22-ри пин.

А за да подкарам осветлението преместих плюса на осветлението от 17-ти на 9-ти пин, който по принцип не се използва и сега свети просто не може да се регулира. Явно има нещо изгоряло по таблото и за това не сработва на 17-ти пин, както си е оригинално, но не знам какво може да е.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Може да огледаш пътечките от и до потенциометъра - понякога има студени спойки или се "пукат" самите пътечки. Презапой профилактично всичко около потенциометъра и съответните крачета на куплунга на таблото - 17-ти и 22-ри пин щом си ги намерил по схема.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Така и направих, презапоих тук-там и сега вече осветлението си тръгва както трябва на оригиналния ПИН и потенциометър си работи, поради което съм много щастлив. Още веднъж благодаря за насоките !

За да не отварям нова тема искам да попитам, ако някой знае къде да търся проблема за лампата за маслото, защото тя въобще не се влияе от датчика, а си светва и угасва когато тя реши. Дори в момента съм разкачил датчика и от време на време светва и пак угасва. Смених датчика с такъв за а6 защото моя беше от тези, които имат и за налягане на маслото, но вече не ми е нужен такъв. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Огледай да не би да не съвпадат пин-овете и за датчика за маслото :nixweiss: .

Share this post


Link to post
Share on other sites

И аз не знам вече, намерих една схема тук във форума и по нея са на един и същи пин. Реших че е от таблото и го смених с друго пак от А6, но вече с борд и ауточек. Но за съжаление пак е същото на ауточека мига лейка и пак когато си реши, без значение дали е закачен датчика или не.

Най-интерестното е че със оригиналното табло си работи. Когато е закачен датчика не мига, а като го откача и допра кабелчето на маса започва да мига, но на таблата от А6 нищо.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравей колега, провери някъде да не замасява кабела на датчика, щом си го откачил и пак светва и гасне когато си иска, много вероятно е да се допира на маса някъде ....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.