Jump to content

Къси светлини не работят

kimbi

Recommended Posts

Ауди А3 2008 г. 8Р - 1.6 бензин

Предни къси светлини не работят. Не знам от кога? Жена ми кара колата. Забелязах когато аз я взех една вечер!...

Габарити - работят, дълги - работят, фаровете за мъгла - работят!!

Купувам нови крушки Н7 55w... не работят, огледах всички предпазители - здрави са! (То с тоя немски написан на капака... не мога да разбера кой предпазител...за какво е!). Бутах ключа за пускане на светлините... нищо... Даже видях в Youtube как се сваля (е извадих го...ма кво от това)...нищо.

Задните стопове си работят трета светлина, спирачка, мъгла!

Направи ми впечатление че като превключвам между габарит и къси.. има леко пресветване на задните стопове... все едно натискам бързо и за малко спирачката.

Въпроса ми е мога ли да проверя дали ключа е повреден? Как?

Кои номера са предпазителите за късите светлини? Да ги сменя с нови ...

Ако е от значение... преди месец сменях задни десни стоп крушки ... едни две дето светят леко...и като натиснеш стоп педала... и светват по силно. Бяха изгорели и двете... на десния стоп (ИЗГОРЕЛИ ЕДНОВРЕМЕННО[emoji50][emoji50][emoji50])

Та тогава като бях извадил стопа... за да видя дали работят новите... явно съм оставил платката на ламарината... и даде късо съединение... ама нищо... всичко си работеше. Да си кажа и тогава въобще не погледнах от пред работят ли светлините. Имам чувството че проблема си отдавна. Жена ми казва че карала на дълги... отдавна

Изпратено от моят SM-T815 с помощта на Tapatalk

Огледай си вътре кабелажа на самите фарове. Отваряш им капаците и хубаво с фенерчето оглеждаш за стопени изолации. Чест проблем при тези колички. Ако там няма ядове значи работата става дебела т.е. самият модул нещо се бъгва. Закачи я на компютър да видиш какво ще ти каже .

Изпратено от моят LG-D855 с помощта на Tapatalk

Добре... Ще огледам. А зад десния фар има нещо което пречи да отворя капачетата... Явно трябва да го махна

Изпратено от моят SM-G950F с помощта на Tapatalk

Е няма как да пречи. Имам същото изпълнения като твоята количка,нищо не пречи да се отворят капаците на фаровете.

Изпратено от моят LG-D855 с помощта на Tapatalk

Преди 11 часа, kimbi написа:

Въпроса ми е мога ли да проверя дали ключа е повреден? Как?

Ключът за фаровете е цифров. Шансът да се прецака е минимален.

Преди 11 часа, kimbi написа:

Кои номера са предпазителите за късите светлини? Да ги сменя с нови ...

Няма отделни предпазители за късите. Управлението на екстериорните светлини също е цифрово. Имаш два силови бушона, но единия е за левите екстериорни, а другия за десните екстериорни светлини.

Трябва да се направи диагностика с VCDS, четене на грешки и живи данни.

Някой колега може да ти съдейства евентуално. Пиши в раздел Извън темата и би трябвало да се отзове някой :)

Edited by kup0nq