Jump to content

Ауди а6 помпа чистачки


stefan_teko

Recommended Posts

Здравейте колеги за смяна ми е помпата за пръскалките го устаноми днес майстора.Видях къде е помпата благодарение на подемника, от голе няма как да се види.Въпроса ми е има ли вариант да си я заменя сам без помоща на канал или подемник.Знам,че е 1 букса и би следвало да има вариант или поне така мисля без да се разкачват абс модули хидравлични помпи или други.Ще съм много благодарен ако някой е срещал видеоклип или снимков подробен материал как се демонтира и монтира новата помпа.Благодаря много!!!Колата е 2.5 тди AFB

Редактирано от stefan_teko
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От там е най-удобно, да. Ако имаш и на фаровете пръскалки, направо и двете смени, че после ще има пак сваляне на подкалник.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера извърших тази операция. Вдигнахме предната лява част с помощта на пригодено трупче. Възможна е смяната без откачване на калници подкалници и такива едрогабаритни части, абс или други. Единственото което е нужно да махнеш е капачето което предпазва крушките на фара. Оттам вече първо точиш течността от казанчето максимално за да не те окъпе като се впуснеш под колата. След това лягаш отдолу напипваш помпата и я избутваш приготви си парцал или някаква кърпа защото все пак ще те полее малко. Оттам с помощта на някой доброволец изкарвате помпата нагоре като е добре преди това да сте откачили куплонга. Внимавайте с кабелите към фаровете и маркучетата на помпата да не направите някоя беля! След изкачването нагоре откачате маркучите като си ги набележете някак си за да не ги объркате при свързването с новата помпа! Съвет: след като свалите куплонга си го дръжте отгоре някак си може се върже със св. Опашка примерно временно за нещо. Това е, после по обрарния път действате с новата помпа. Най-гадно е пъхането след това в казанчето приготви се с много нерви легни отдолу насочете помпата в леглото и и тя ще пасне. Този който е отгоре да натисне а ти придържай.

Изнервяща играчка е заради теснотията.

Внимавайте с маркучи и кабели да не се усучат, притиснат или скъсат.

Успех

Sent from my SM-J730G using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно и така става, ама времето, което отделяш за да се мъчиш, изнервяш, псуваш, дереш ръцете си, къпеш се с течност за чистачки и прочие, нямаше ли да е по-лесно да свалиш подкалника? В никакъв случай не се заяждам, просто питам. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...