nestle_2o1o Posted December 7, 2018 Report Share Posted December 7, 2018 (edited) Здравейте колеги, Background Lighting (настройките на осветлението в купето, като highway, city и т.н.) менюто в ММИ липсва. Ако може малко инструкции как мога да я добавя/позволя тази екстра? През зеленото меню или с VCDS?? Благодаря предварително! Edited December 7, 2018 by nestle_2o1o Link to comment Share on other sites More sharing options...
nestle_2o1o Posted December 14, 2018 Author Report Share Posted December 14, 2018 Някой нещо да знае? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Root Access Granted Posted December 15, 2018 Report Share Posted December 15, 2018 Използвай скритото зелено меню (SETUP+CAR) за да активираш функцията и при мен беше така. Отиди в DIAG SETTINGS - Interior Lighting (extended) - След това най-долу Accept Changes. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nestle_2o1o Posted December 16, 2018 Author Report Share Posted December 16, 2018 (edited) За съжаление колега , в зеленото меню ми излиза само това и няма опция DIAG. Edited December 17, 2018 by VBI Цитиране на предходно мнение! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Root Access Granted Posted December 16, 2018 Report Share Posted December 16, 2018 Каква е версията на софтуера на колата? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nestle_2o1o Posted December 16, 2018 Author Report Share Posted December 16, 2018 (edited) SW 6300 Едит: гледам че такъв не съществува , за това ще прикача снимка , понеже явно не знам какво да гледам. Edited December 16, 2018 by nestle_2o1o Едит Link to comment Share on other sites More sharing options...
Root Access Granted Posted December 16, 2018 Report Share Posted December 16, 2018 Много странно, че DIAG SETTINGS менюто липсва.. Без него няма да стане.. :/ В Systems нямаш Ambient Lighting опция нали? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nestle_2o1o Posted December 16, 2018 Author Report Share Posted December 16, 2018 Не .. но амбиентно осветление имам , свети когато отворя, която и да е от вратите. Навява ме на мисълта, че автоматично е зададен един профил, заради, който страничните огледала са постоянно затъмнени, а средното не е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Root Access Granted Posted December 16, 2018 Report Share Posted December 16, 2018 Ще пробвам да намеря нещо във интернет и ще ти пиша. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nestle_2o1o Posted December 16, 2018 Author Report Share Posted December 16, 2018 Благодаря много! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Root Access Granted Posted December 16, 2018 Report Share Posted December 16, 2018 @nestle_2o1o имаш много стара версия на софтуера на колата. Най-вероятно това е причината да липсва менюто DIAG SETTINGS. Аз съм с тази версия и го имам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nestle_2o1o Posted December 16, 2018 Author Report Share Posted December 16, 2018 Благодаря за отделеното време колега! Предполагам имаш едно копче между средното огледало и плафоните на тавана. То за какво се използва и как работи? Понеже може да не правилно кодиран модула roof elect. и да не знае, че има такова копче, а следователно и екстрата в менюто да липсва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Root Access Granted Posted December 16, 2018 Report Share Posted December 16, 2018 Ако може да снимаш целия плафон, че не загрявам за какво говориш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nestle_2o1o Posted December 16, 2018 Author Report Share Posted December 16, 2018 Този бутон , който е между огледалото и врътката на шибидаха. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Root Access Granted Posted December 16, 2018 Report Share Posted December 16, 2018 (edited) Нямам такъв бутон, но предполагам, че е нещо свързано с лампите в плафона може би? Съдейки по символа на него. Edited December 16, 2018 by Root Access Granted Link to comment Share on other sites More sharing options...
nestle_2o1o Posted December 16, 2018 Author Report Share Posted December 16, 2018 С помощ от Гугъл разбрах, че е за вкл./изкл. на амбиентното осветление. Само още един въпрос имам: Къде се поставя диска за ъпдейта, в двд в багажника или сиди чейнджъра? Благодаря за информацията! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Root Access Granted Posted December 16, 2018 Report Share Posted December 16, 2018 В първия слот на СД чейнджъра. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nestle_2o1o Posted December 17, 2018 Author Report Share Posted December 17, 2018 Колега възможно ли е заради активиран компонент протекшън да не вади останалите опции в скритото меню? Забелязвам че и bootloader менюто, през което се прави ъпдейт липсва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Root Access Granted Posted December 18, 2018 Report Share Posted December 18, 2018 Да. Link to comment Share on other sites More sharing options...
face4uk Posted April 15, 2019 Report Share Posted April 15, 2019 Колеги някой знае ли как се сменя езика на фис дисплея ?Изпратено от моят SM-A530F с помощта на Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
krassi_110 Posted April 16, 2019 Report Share Posted April 16, 2019 (edited) Vag com -> 17ти канал Instruments -> coding и там гледаш на коя държава ти е кодирано Sent from my iPhone using Tapatalk Edited April 17, 2019 by VBI Цитиране на предходно мнение! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Traytor Posted April 16, 2019 Report Share Posted April 16, 2019 Амбиентното осветление никак не ме кефи... Ще ми светят плафоните... Само ме дразни, не съм нечий шофер, че да им правя кефа и романтиката. А за това че са затъмнени средните огледала, просто препоръка, ако имаш ароматизатор закачен на средното огледало... Махни го Link to comment Share on other sites More sharing options...
nestle_2o1o Posted April 16, 2019 Author Report Share Posted April 16, 2019 Преди два дни намерих проблема, който е в датчика за светлина на предния прозорец , не дава никакви стойности и страничните огледала са тъмни, а средното не. Като се прибера в България ще го сменя, а за сега просто кодирах огледалата да не се затъмняват. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nestle_2o1o Posted April 20, 2019 Author Report Share Posted April 20, 2019 Един Ъп по темата, след заигравка с VCDS, добавих background lighting, който първоначално не работеше (след промяна на който и да е от режимите highway,city и т.н. стойностите автоматично се връщаха на 0), но ме мързеше да го махна и го оставих да си стои в "systems". Преди малко се качих в колата, запалих двигателя и докато си пусна музика, ми направи впечатление, че амбиентното осветление работи (преди работеше само, когато отворя някоя врата или извадя ключа), светкавично влязох в "systems" и вече менюто работи както трябва, можех да включвам плафоните, също и да променям силата на светене, а бутона от снимките по-горе, вече функционираше (включваше и изключваше "background lighting" менюто). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts