Jump to content

Акумулатор


kapi2

Recommended Posts

Здравейте преди месец станах горд собственик на ауди а4 б6 авант 2.0 бензин, и трябва да сменя акумулатора гледам по спецификации го дават 62-64А,а моя стария е 72А,проблем ли ще е ако сложа 62А колата е внос от Швейцария съответно и стария 72А акумулатор е от там. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е проблем да сложиш 64 амперчасов, но ако искаш да изкара колкото се може по-дълго е добре да сложиш най-големия капацитет който се побира. Аз сложих 85 амперчасов с 3 годишна гаранция миналата година на моето Б7 2.0 TFSI - този: цък!

 

Редактирано от CVT
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма абсолютно никаква полза от ампераж, по-голям от препоръчания от производителя. Слага се това, с което колата е излязла от завода, или съответно с което се дава според опциите съгласно VIN-а.

Модата да се ръгат мощни и големи батерии, е "оправдана" в случаи, че по колата има маса проблеми - стартер, неподдържана горивна уредба, проблем/и по моторния хардуер, все фактори, "искащи" мощност и въртене.

Редактирано от NIKO
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не говорим за „ампераж“ или за пусков ток, а за капацитета на акумулатора, който се измерва в ампер-часове. Този капацитет е най-висок когато акумулатора е нов, но постепенно пада с годините и употребата. В един момент свата толкова малък че акумулатора трябва да се сменя. Така че ако искаш един акумулатор да изкара по-дълго време, вземаш такъв с по-голям начален капацитет. Разбира се цената за ампер-час също е фактор и ако един 100Ah акумулатор е двойно по-скъп от един 50Ah от същия клас, ползата е нулева.

 

Редактирано от CVT
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-големи Ah-ве, по-продължително зареждане, което енедостатъчно на къси разстояния и по-рядко ползване. Оптималната мощност съгласно консумацията на конкретния автомобил и вида на алтернатора(ампража) пак да припомним, е зададена от завода още и е упомената в таблицата с кодове/екстри. Единствената мотивация за по "голям" акумулатор е, надграждане на озвучителната система и/или допълнителни ел. възли/модули, с консумирана по-голяма от проектната мощност.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Все пак се предполага,че се слага напълно зареден акумулатор в началото.Консумацията на моята кола в покой е 65ma.Не знам дали е нормално,но при по дълг престой "големия"ще е от полза.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...