sadman.bg

Проблем по време на загряване с оборотите на ADA

Recommended Posts

Здравейте колеги! От известно време на едната ми Б4 - ка се появи много странен проблем. Когато се запали двигателя всичко е наред. В момента в,  който започне да загрява оборотите постепенно почват да падат,  мощноста изчезва и колата не може да върви. В този момент единствения начин да се задържи да не изгасне е съвсем леко подаване на газ. Това нещо трае около една минута,  докато не загрее малко повече и след това няма никакви проблеми. Повтаря се всеки път когато колата е поизтинала. Става въпрос за Ауди Б4,  1.6 АДА мотор. Няма газова ! Дебитомета,  датчика на Хол,  кабели,  капачка , свещи , сини , температурни, картерни  датчици и други обичайни заподозрени са проверявани от моя майстор. Решил съм да сменям пак и стъпковото,  но то е последното за което мога да се сетя. Изчетах всичко писано по тази тема и сега питам за някакви други насоки. Забравих да кажа,  че горивния филтър и EVAP датчика също са проверени. Благодаря предварително! 

Edited by sadman.bg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ако ми препоръчате,  сервиз или човек в София,  който може да ми помогне също ще съм благодарен!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ако си от София, vaskoto1 от форума на VW, сервиз Elbatron пак там. Също и ХЕЕД 91. По-добре си направи една диагностика, вместо да гадаеш. Elbatron с мен се объркаха, ама все пак казват, че правят диагностика на такава кола.

Edited by 6matkar

Share this post


Link to post
Share on other sites

От подобен проблем със същия мотор излезе грешни показания на ламбда сонда.  Сменихме я и всичко си дойде на мястото. Ако не си свършил работа пиши.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Проблема се оказа точно както по-горе "rumenggr" е писал , а именно ламбда сонда. В "ХЕЕД91" ми я диагностицираха и изключиха. В момента колата върви без никакви забележки. Благодаря за помоща на колегите. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Това е често срещан проблем и при мен го има. Оправи се за момент с реглаж на метановата инсталация и от това че съм с някакъв тропически термостат - отваря на 75 градуса и загрява много бавно. Къде се намира щекера на тази ламбда сонда да пробвам без нея как ще е?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Това е буксата, която разкачиха в сервиза. Намира се до масления филтър. В гумения маншон има само една кабелна обувка. Надявам се да съм помогнал.

Поздрави!

IMG_20200118_110227.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.