Jump to content

Избор между А4 B7 и А6 C6/ VW Passat


Recommended Posts

Здравейте,

 От известно време съм в дилема между няколко модела и марки. Понеже колата която карам в момента няма нищо общо с тези,  бих искал да попитам и тук за идеи и впечатления. 
 

Избора ми е между А4 B7 (2004-2009) , VW Passat 2005-7г и Honda Accord същите години. Евентуално и Audi A6 C6/ 4F (2004-2011), но там не съм сигурен все още как вървят разходите за подръжка и тн предполагам, че е доста над това за едно А4. 
 

Бюджета ми е между 8 и 12к за колата и още  3-4к за последващо обслужване. Като цяло и 4те ме радват на външен вид, но след като не съм карал нито една от тях бих искал да се допитам до хора, които реално са имали. 

Силни/слаби страни, за какво тр да се внимава при огледи и след това?  Бюджета адекватен ли ви се струва? Също си мисля дали си струва внос от Германия/ Англия или Италия (имам познати и на 3те места), дали тук може да се намери читав екземпляр и за тези пари. Досега не съм взимал от чужбина и нямам впечатлния, въпреки че доста познати от Англия си докараха коли.
 

Търся Седан, по възможност бензин, досега и двете ми коли са били на бензин. Макар че при добър екземпляр може и за дизел да се замисля. 
 

Иначе в момента съм с А3 1.6, 8L, така че сами разбирате какво имах предвид по-горе, че разликата с това, което карам сега и това, което търся е от Левски до Барселона :D *

 Също така се чудя между А4 и А6 относно подръжката, основни ремонти да си направя сметка кое да бъде точно. Един вид бих искал да знам дали с заплата около 2000лв, от които едно 600-800лв остават на месец (така че евентуално след 4-5 месеца ще има едни насъбрани 3-4к за нужди) може да се подържа спокойно такъв автомобил и да се посрещнат по-сериозни ремонти, подръжка и тн.

 

Редактирано от Ivan9999
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бензинови 4ф за тия пари ще се намерят. Вече са паднали доста. И все пка за 8-9 ще са пълни гробове, читавите ще са 10-11к.  Моя обаче за 3-4 години сумарно си поиска иколо 5к за ремонти. Веднъж 3 и малко за веригите и още на 3-4 пъти по 4-500лв съединител, ръчна с окабеляване, една помпа за високо налягане на бенз ... и още нещо имаше, ама не помня вече кво. Отделно масла филтри (300/350 лв на смяна) данък, гражданска, каско, гуми... Та имай превдвид, че ще си иска 2-3к на година.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля че разликата в разходите за поддръжка между А4 и А6 е около 2 пъти, въпреки че разликата в цената за която се продават е значително по-ниска. Най-скъпия ремонт който съм имал на моят Б7-ца беше около 1000 лв. и включваше смяната на ангренажния ремък. Не си държа точни отчети, но ако съм хвърлил 5К по нея, то най-вероятно е за последните 10 години. В това число не включвам около 2К за разни електронни екстри, което правя изцяло за лично удоволствие.

 

Редактирано от CVT
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако поддръжката се раздели на мотор/кутия/купе/окачване и консумативи може  да се сравняват конкретни разходи.

Един мотор/кутия няма значение дали е в А4 или А6 - обслужването им е еднакво.

Окачването е една идея по-натоварено в А6, но на практика няма значение дали сменяш окачване на А4 или А6.

Купето на тези години се поддръжа с части "втора употреба" - т.е. пак няма значение А4 или А6.

А6 вози по-комфортно, има повече място. За преобладаващо извънградско е по-подходяща.

А4 е по-маневрена, повече се усеща в завои, по-лека е....за градско и каране с повече завои е по-приятна.

Ако говорим за конкретни модификации - при А4 има 2.0Т с куатро и 6 степенна ЗФ кутия.

При А4 има и 1.8Т с куатро и с ръчна кутия, има и 2.0Д с куатро.

 

От тези коли и при така поставените условия, аз бих избрал фейсов Пасат Б6 с 2.0д комън рейл - цена около 9-10к лева, за кола на гарантирани под 200к км. Има варианти с куатро, с ДСГ, 140 или 170кс.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • VBI locked this topic

Раздела е "Как и какво AUDI да си купя" - другите марки се обсъждат в други форуми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • VBI unlocked this topic

Благодаря много за мненията и информацията @ Lo_Ridah , @CVT & @robobug !

 @VBI 
ами основното ми питане беше точно между А4 и А6, но все пак ако някой колега е имал и някоя от другите изброени марки, не мисля че е толкова фатално да сподели :)
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...