Jump to content

На какъв принцип работи?


Berkut74

Recommended Posts

Колеги,дано ви обясня правилно😄имам Б4 с АБК мотор,при нея като подам на контакт бензиновата помпа сработва за кратко време и спира както знаете,имам и А6 ц5 2.8 бензин при която това сработване на контакт го няма(така си е конструирана),включва бензиновата помпа когато завърти стартера.Та въпроса ми е-кое пуска помпата за кратко при Б4,и имали начин това да се осъществи при А6-та?Пробвах като сложих релето от Б4,но помпата не сработи на контакт иначе си работи с него.

Цялото това занимание ми е защото понякога,когато колата не е палена по дълго време трябва да въртя 7-8сек. за да запали,след това нямам никакви проблеми-пали от раз,и съм сигурен че е от липса на гориво,защото видях от братушките че като врътнат ключа за 1-2сек. и го пуснат помпата остава да работи само на контакт и след това палят без проблем,пробвах го и аз и наистина е така! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Релето на помпата я пуска за няколко секунди като се подаде контакт, но не са съвместими. Начина на управление също се различава - при А6/С5 ЕКУ-то управлява релето на помпата, кога и за какъв интервал да се включва, а при Б4 интервала и първоначалния пуск се определя от самото реле.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е вярно, и в двете коли релетата на помпите се управляват от ЕКУ-тата.  Просто при 2,6 и 2,8 компютрите пускат маса към извод Т след поява на сигнал от датчика на коляновия вал(engine speed sensor).

Към Автора: има вариант да пуснеш релето през контакт, но тогава помпата ще върти постоянно щом дадеш на контакт дори и при неработещ мотор. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 18 часа, Онуфри написа:

 

Разбрах,не ми е вариант помпата постоянно да върти.Явно не е толкова просто,иначе си прав че релетата са абсолютно еднакви.

Имали вариант да се сложи реле за време да управлява тази маса?

Редактирано от VBI
Не цитирай предходно мнение!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

къде трябва да се сложи този диод?И ще свети ли чека ако не се сложи?Защото не ми е проблем ако само си записва грешка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма да свети чека,  само грешката ще стои. Иначе се връзва към кабела, на който ще подаваш маса с релето за време. Ако държиш ще ти начертая една схема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...