Jump to content

Твърд спирачен педал

CaMo-MuHaX

Recommended Posts

Здравейте колеги, колата е 8па 2007г. от два дена сутринта педала на спирачката ми е твърд, като запаля се оправя скоро я обслужвах и спирачната течност е сменена евентуално какъв може да е проблема и има ли нужда да ходя на майстор според вас?

Edited by CaMo-MuHaX

Когато колата не работи, педала на спирачката става на камък. Като натиснеш, почти няма ход. Така е при всички коли 

Не е така. Хидравликата трябва да държи налягане поне за едно - две натискания. При моята кола си държи даже и да не съм я палил седмица.

Edited by CVT

имаше сълзене на нафта от вакуум помпата смениха гарнитурата обезмаслиха системата и за сега е добре не знам дали е имало връзка със сълзенето на нафта ще се проличи

Именно. Един или два пъти е сравнително нормално и после става камък. Не е нормално на изгасена кола, педала да се движи както при запалена. 

От сервото е,изпуска,  дреме ти,докато работи на мотор си ок.Едва ли изпуска веднага вакума.Напръскай  от вътре,оста на педала на спирачката,където влиза в усилвателя със силиконов спрей,ще се оправи за някакво време,ако си упорит,през няколко месеца пръскай и може и да забравиш.