Jump to content

Рециклиране на електрическа рейка

Krisbiserov

Recommended Posts

Колеги бихте ли ми препоръчали добър сервиз в София за рециклиране на рейка и къде се намира?? Благодаря предварително.

C1A8EA55-C9D8-49C8-9CFF-5890BD37488E.jpeg

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...

Здравейте, имах същия проблем. Оказа се ,че някъде съм ударил управлението(компютра) на електрическата рейка. Изпратих я в "ФЕЛИКС Н и 3-1"ООД и ми я оправиха срещу 840 лв.

viber_изображение_2021-06-29_13-33-551.jpg

viber_изображение_2021-06-29_13-33-55.jpg

Edited by d.karoserov@ajax.bg

• 4 weeks later...

Здравейте,

Да питам някой справал ли се е с проблема по-друг начин. Мисля че е моята се е наводнила защото преди седмица минах през голями локви на наводнението.

Този проблем го оправят гаранционно в щатите и в канада до 10 г. и 200 к , но тук от ауди ми казаха че няма такава акция. Някой знае ли нещо?

Само модула може ли да се ремонтира нещо?

audi steering.bmp

• 1 year later...

Колеги здравейте,

След излишни дебати по темата за тип бензин и масло, накрая взе, че се появи реален проблем с А6 компресор 310 к.с. 2013-та

Снощи паркирах нормално, днес сутринта паля и светва лампата с дефектирала кормилна система. Първоначално волана правеше кррр,кррр при завъртане, после си остана блокиран в централно положение. Колата пали нормално, давам два напред и два назад, но не завива.

Към тази индикация светват и тези за контрол на стабилността и после за налягане в гумите. Гумите са видимо напомпани. 

Проблем с рейката е вероятен, но защо в комбинация с друго?!

IMG_20220828_165312.jpg

IMG_20220828_203836.jpg

Трябва да й направиш диагностика иначе няма как да стане ясно какъв точно е проблема. В нета видях, че повечето са имали проблем с модула. 

едит: проблема може да е и в някой датчик на АБС-a, което води до точно тия съобщения.  Прочетох, че при дефектирал абс датчик Сензора за ъгъла на волана се шашка. 

Предполагам, че твоите гуми са без датчици във винтила и само от абс-а се "измерва" налягането на гумите.

Edited by Drone

Направиха и диагностика в Ауди и казаха, че е от рейката. Свалят и изпращат за София. Веднъж е ремонтирана октомври 2021 от предишния собственик, сменян е EPS. Ако е същото, гаранцията ще трябва да покрие ремонта ... надявам се да го покрие :)

Лично мен ме озадачиха тези други индикации за налягане в гумите. Аз имам опция за следене налягането в гумите но не съм я задал да е в режим на работа, както и никога не съм включвал старт-стоп системата ... дори не ми е любопитно като как ще да работят тези две системи :)

Но ако такава глупост като датчик за налягането в гумите може да ме вкара в подобен филм, то тогава късай и хвърляй. На секундата я пращам в мобилето и ще си търся нещо от преди модерната епоха :)

Не смея да си представя ако след 4-5 години нямам възможност за нова в гаранция и трябва да купувам кола от следващата генерация на Ауди. Особено ме отвращават тия touch глупости и големи телевизори.