Jump to content

светва ЕСП -то и лампата за подгрева мига


botoazz

Recommended Posts

Здравейте от скоро съм притежалтел на ауди а4 б6 1,9 , 131 коня , колата е супер на първо време страшно много ми харесва .

Преди два дни ми напави адски подъл номер ,  вечерта към 10 минах през една автомивка и изпръсках автомобила , след това при запалване и потегляне в момента в , който натисна спирачката ///колата е автоматик)  на километража ми светнаха двете въпросни лампи , ЕСП - свети постояно и подрегва мига . 

Колата на реаигра на подаване на гас  държи си 1000 обота и крета едвам едвам . След половин час мъки пред нас , паления загасания , подаване на газ на паркинк лоста за скорстите , колата се исфорсира няма проблем в момента в който натисна спирачката двете въпросни лампи святкат и край всичко плриключва до там . Прелистих набързо форума от телеофна си ,гледах стоповете светят и трите стопа бачкат . Махах слагах акомулатори , не проблема остава . Ядосах се заключих я и се прибрах , беше късно да звъня на хора да закачат на диагностика . На сутринта първата ми мисъл беше отивам да я закачат , леко по леко ще се тътря до там но отивам , паля колата аз изчаквам си малко да поработи 3-4 минути на място и ще тръгвам , натискам спирачката включвам на директ и о чудо колата няма никакви проблеми върви си няма лампи няма авариийни режими всичко е супер. 

Отидох закачихме я няма грешки няма проблеми , обясних на майстора той вика машинката на сервтото , натиска педала гледа на компа стойнсти някви , вика няма проблеми . Обяснява ми как под акомулатора имало някакви дренажи да я видя да ги почистя . Прибирам се махам пласмасата над акомулатора махам акмулатора всчко  дренажите чисти , бъркам с едно телче наливам вода няма поблем отича се без проблем , махнах плсасмата на компютъра , викам си там ще  да е водата , няма всичко сухо няма и помен от вода . Събрах всички пласмаси закачих акомулатора , викам си ще покарам няколко дни , паля карам доста километри минах за два дена към 600 , няма проблеми . Та въпроса ми е някой сблъсквал ли се е с подобен проблем от къде би могъл да е проблема сега ме е страх да я измия или да не завали докато пътувам на някъде , ами ако пак стане така , моля някой за съвет или предположние 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Здравей, 

Аз съм се сблъсквал с това нещо. При мен беше от педала на газта. Той е електронен с едни паралелни плъзгачи и когато се износи и някоя от пътечките спре да дава сигнал светват ESP и подгрева мига и колата забива на едни обороти. Гасиш, палиш нормално и в момента, в който бутнеш газта и тя забива и почва да мига. Отварях го и го мъчих да го почистя. Стана, но не можах да го сглобя правилно и ми държеше на празен ход малко по-високи обороти и се налагаше да издърпвам педала назад за да паднат. Смяна на нов педал на газта 320лв. Много са важни буквите от номера му накрая да съвпадат, защото има много модели и ако не са идентични може да не работи.

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

извинявайте за късния отговор , смених капака на компютъра ,  проверих бушините и релелтата нямаше окислени или нещо подобно , сега всичко е  наред.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...