Jump to content

Теч на вода в краката на пасажера.


dorsy

Recommended Posts

Здравейте. Колата е А4 1995г. 1,8 ADR, 125 к.с. quattro. Имам теч на конденз от климатика в краката на пасажера. Предисторията е, че в края на миналата година успешно претапицирах клапите и смених радиаторчето но парното.  Тогава обаче не предполагах, че може да възникне в последствие такъв проблем и съответно изобщо не обърнах внимание,докато всичко беше разглобено,как точно се оттича водата от конденза. Сега като започнаха жегите  забебязах, че се събира локвичка вода в пасажерските крака, след работа на климатика, съответно колкото по-дълго е работил климатика, толкова повече е водата. Днес свалих жабката и забелязах, че голямата кутия, в която са поместени двете радиаторчета, внтилатора, клапите и т.н., в най-ниската си част завършва с тънка тръбичка с диаметър 8-10 мм., от която се оттича водата от конденза.  Тази тръбичка влиза в по-широка пластмасова тръба, с диаметър около 30мм., която отива някъди надолу, но не може да се види къде и как завършва. При работа на климатика голямата тръба се напълва и започва да прелива, въпреки кръглото дунапреново уплътнение. Очевидно някъде надолу е запушена частично, защото като погледна под колата вода тече и от там все пак , но по-голямото количество обаче отива вътре. В тази тръба изобщо не може да се погледне, иначе ръчках с тел, кято с много зор (тръбата е с чупки) влиза десетина сатниметра и после удря на твърдо. Не трябва ли да излиза свободно? Не мога да разгледам отдолу под колата, защото нямам канал наблизо, но ориентировъчно тази траба би трябвало да излезе някъде при дясното вътрешно каре, така поне си го представям. 

 Съжалявам за дългия ферман, но се опитах възможно най-подробно да опиша проблема. Моля, ако някой се е сблъсквал с този проблем и знае решението му, да помага, че хич не ми се разглобява пак всичко, да свалям радиаторчето.

 Моля, нека се изказват колеги, запознати с устройството на конкретния автомобил!

 Поздрави!

 

Редактирано от dorsy
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен се появи абсолютно същият проблем на същото място. Махнах жабката, но не съм имал време да разглобявам повече.

Следя темата, а ако междувременно ми остане време и открия решение ще пиша.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Нищо повече не може да се направи, трябва да се разглоби като за радиаторче на парно, абсолютно всичко, работата е свинска и то само за да надникнеш във въпросната тръба, просто не е оправдано. По-скоро отдолу, под колата трябва да се намери изхода на тази тръба и да се ръчка с нещо да се отпуши. Сега ще сложа жабката обратно, че вдругиден пътувам за морето, ще набутам един парцал отдолу в ъгъла да попива водата и така. 

 Възможно е и да греша ксе пак, така че ако намериш някакво решение, макар и нестандартно, пиши!

 Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Преди 3-4 години се занимавах със запушен дренаж на климатика. При мен нямаше теч в краката, а направо започна да изхвърля конденз през духалките. Пластмасовата фуния под жабката извежда конденза от лявата страна(като застанеш пред колата) над скоростината кутия. При мен се счупи при опит за сваляне и след това просто я замених с маркуч с подходящ диаметър. Може да пробваш и само да бръкнеш с тел между уплътнението, но не знам дали ще може толкова да се свие, че да премине през цялата фуния. Може да потърши в youtube - How to Unclog A/C drain Audi A4 B5.

 

Редактирано от Stoqn.Tumbev
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...