Маверик

Проблем с ESP

Recommended Posts

Здравейте

 

Имам проблем с тракшън контрола (ESP) на моето Ауди А3 1.8 бензин 2003. Няколко пъти ми се случва да се включва от никъде и да блокира предните колела едно след друго и лампатa на таблото светва. В града не е толкова опасно, но ми случи и на магистралата когато карах с 110км/ч и си беше преживяване.

Имал ли е някой същия проблем и какъв може да е проблема?

 

Благодаря предварително.

Edited by VBI
Заглавие!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Датчик за надлъжно или напречно ускорение. Намират се под кората на волана на една планка. Оправи ги, че така може да се пребиеш.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ще ползвам темата да не пускам нова.

Имам Ауди А3 8л 2000 год 1.6 акл.

От както я купих от време на време ми светва лампата за  ESP ,прави го когато си иска понякога гася двигателя и като запаля не свети,друг път си светва про по продължително каране и не гасне има седмици изобщо не свети и системата си работа.Четох доста ,че е често срещан проблем нов датчик е 300 лв с отстъпка друго пък го презапояват защото имало проблеми със спойките и т.н . Закачана е на ваг ком калибриран е и винаги си дава само грешка 01423-страничен сензор за ускорение въпросния G200 датчик. По принцип не ми пречи,че свети или не работи но четох ,че може да даде грешна информация и да блокира колелата а това не ми харесва особено ако е на магистралата... Въпроса ми е може ли да се изключи тази система или датчик или да се премахне с ваг ком все едно я няма тази екстра и да не търси въпросния датчик? Не ми се занимава да разглобявам и да си права тестове с презапояване защото няма гаранция зче пак няма да се бъгне и не ми се дават 300лв за нещо което мога и без него 🤔 Някой справил ли се е с изключване изцяло на ESP?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@tal1banko  питаш как да изключиш система която е свързана със сигурността на пътя и може да ти спаси живота щото не ти се дават 300лв??? Що направо не си отрежеш и маркучите на спирачките?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Кофти сравнение 😂Едното няма общо с другото пък и до колкото четох този датчик трудно се намира дори и нов защото номера трябва напълно да съвпада.Уж имало човек в България които ги отварял може някой да ме насочи към него.А в тази кризи едни 300лв не се вадят така от днес за утре бате и това е цена за неоригинален дето не се знае колко ще изкара.. Като видях колко излиза оригиналния по добре да продам колата

НОВ оригинален сензор за ускорение Audi ESP G200 сензор A3 S3 8L сензор за катастрофа OEM

ahwipprecht ( 154659)

99,3% положителни оценки

274,90 евро

Edited by VBI
Не цитирай предходно мнение, ползвай бутона "@"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Търси 2-ра употреба със същия номер, ще го вземеш за под 100лв. Няма как да "натисне" спирачките в неподходящ момент, когато не свети ESP, а ако свети не работи изобщо. Все пак ако те е страх му извади куплунга (ESP ще светне постоянно) докато сложиш друг. Единствено не съм сигурен докато свети ESP дали работи и ABS-a (компа е един - блока на ABS-a). Така че, най-добре не си прави опити, а търси да го смениш. Без ESP, особено като си свикнал с него може да ти поднесе лошо колата и нататък е ясно ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Има опция да свети , ESP & AbS тогава грешката е друга ,при мен си свети само ЕСП 🤔 Събота и неделя не съм карал колата и днес я палих около 6 пъти минах 50 км градско и лампа не свети а ся де 😂 Смисъл като не я карам сякаш сама се чисти грешката.Ако датчика е дефектирал не трябва ли постоянно да свети Тази лампа и да дава грешката независимо дали я трием или не .То при мен работи когато си иска 

Edited by VBI
Не цитирай предходно мнение, ползвай бутона "@"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Не, когато грешката е за непостоянен сигнал датчика понякога работи, понякога не. Когато компа го види, че в норма гаси лампата и ESP работи, като остава записана грешка в контролера. Така че, търси 2-ра употреба и го сменяй.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Колега това е типичен проблем за А3. Проблема е в едни 12 или 14 спойки / не си спомням вече/ на платката на компютъра на ABS и ESP, което аз нямам, но е на едно място под казанчето за спирачна течност. Ваденето на компа е изпитание за нервите, както и без инструменти не става, защото мястото е много интересно и тясно. Следващото изпитание е да отвориш компа, който е капсулована пластмасова кутия без да прецакаш нещо по платката. Презапоява се, затваря се и се уплътнява и всичко си тръгва. При мен докато не отказа помпата за АБС и ме остави без спирачки на кръстовище, чак тогава се хванах да го оправя, бях чел във форума за проблема. Някаква варненска фирма ги рециклира, но трябва да си го свалиш и за 16 спойки не си заслужават едни 160 лв. и то преди 4 години.

Не вземай втора ръка, не знаеш на какво положение са корозирали спойките. Казах че е типичен проблем и при закачане най често показва преден ляв сензор за АВS при мен. На всяка модификация изписва други грешки. Дано съм бил полезен.

Share this post


Link to post
Share on other sites

При мен АБС не свети само ЕСП 🤔 грешката "верига прекъсва " и си мисля дали буксата на датчика не се еба.а или някой кабел по трасето 

 

Edited by VBI
Не цитирай предходно мнение, ползвай бутона "@"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.