Jump to content

DPF регенерация, лампата не спира да свети

ssttuunnii

Recommended Posts

Здравейте, колеги. Колата е три литра дизел. ASB е кода на мотора. 

Преди правих регенерация на колата за около 30 - 40 минути. От скоро започна да свършва регенерацията за по кратко време около 20 минути, но по узадачаващото е че лампата остава да свети. Правя е  регенерацията с Делфи. 

Възможно ли е да е доста задръстен?

От последна регенерация има 500 км. 

Това което ме узадачи, че с Ваг Ком, в Engine, не успя да тръгне след въвеждане на 10016, в поле Coding II.

Нещо грешно ли съм направил аз с това кодиране или му е дошло времето за физическо чистене?

Някакви идеи. 

Не открива грешки в двигател с ВАГ КОМ И ДЕЛФИ, колата което мога споделя. 

Колата си иска каране извън града с над 2000 оборота. Моята е на над 300 хил, и само два пъти ми е светела лампа. След 10м каране извън града си гасне и няма проблеми. Тия принудителните регенерации с диагностика не знам до колко са успешни.

виж на 102 или 104 канали колко бара отчита датчика при дпф-а. На място трябва да е 7 или 14.

Виж и на 104 какво ти дава.

Може да пробваш и да смениш този датчик за налягането, евтин е и много пъти той прави проблеми.

Раздавай газ дори и в града.

просто трябва да си се настъпват тези коли и в града, да се захапеш с някого на светофар, да накажеш някое BMW, да издухаш някое ламбо, което не е разбрало въобще, че участва в гонката... :)

Мерси колеги. Ще видя стойностите на канал 102 и 104. В града застъпах една баварка и лампата спря да свети. :D. 

Просто си иска каране.