Borime4kata1 Posted February 5, 2023 Report Share Posted February 5, 2023 Здравейте! Имам няколко въпроса относно видовете масла за ауди А6 2.7 Quattro 180к.с 2006г., с Рама номер WAUZZZ4F77N025245 и код на двигател BPP. Наскоро закупих автомобила и искам да го обслужа като почна с вериги, ремъци, ролки и масла разбира се. Първият ми въпрос е относно веригите, дали е задължително да сменя и зъбните колелета с тях? Четох много коментари относно смяната на маслото на скоростната кутия (някои "за", някои "против"). Аз все още се колебая, защото кутията работи идеално според мен и не знам дали да я закачам (моля за мнения). И последния въпрос ми е какви видове и спецификации трябва да са маслата за двигателя, диференциалните, кутията и раздатка та? Благодаря предварително. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdrash Posted February 5, 2023 Report Share Posted February 5, 2023 На кутията маслото се сменява на пробег не по-голям от 150к км според производителя ZF. И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ръчно. За мотора Титан или Равенол 5w30. (Кастрол -НЕ,смених OEM обтегачи на 40к км заради този рециклаж.) За Торсена - оригинално- станало е 250-400лв литъра,трябват ти 500ml. За дифовете не помня. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Borime4kata1 Posted February 6, 2023 Author Report Share Posted February 6, 2023 За раздатката и диференциалите различни ли са маслата? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Borime4kata1 Posted February 6, 2023 Author Report Share Posted February 6, 2023 За раздатката и диференциалите различни ли са маслата? Това дали става? Link to comment Share on other sites More sharing options...
P_PETKOV Posted February 6, 2023 Report Share Posted February 6, 2023 Ето оригиналните парт номера: G060162A2 ATF Gearbox oil G055145A2 Axle oil >>> transfer box G052145S2 Axle oil >>> front differential G052145S2 Axle oil >>> rear differential Link to comment Share on other sites More sharing options...
Borime4kata1 Posted February 6, 2023 Author Report Share Posted February 6, 2023 (edited) Благодаря, Благодаря, много полезна информация 🙂 Edited February 6, 2023 by VBI Не цитирай предходно мнение, ползвай бутона "@" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Borime4kata1 Posted February 6, 2023 Author Report Share Posted February 6, 2023 @P_PETKOV @Borime4kata1 Може ли да ми кажеш какво трябва да е за двигателя и за хидравликата също? Link to comment Share on other sites More sharing options...
P_PETKOV Posted February 6, 2023 Report Share Posted February 6, 2023 (edited) За моторая бухай VMP 5w30 ако имаш DPF ако имаш има и други опции. За хидравликата зелена ОЕМ или алтернативна номера по VAG го има из форума. Спирачната течност ти е DOT4 ако сакаш по-добра ATE TYPE200. Edited February 6, 2023 by P_PETKOV Link to comment Share on other sites More sharing options...
Borime4kata1 Posted February 7, 2023 Author Report Share Posted February 7, 2023 Благодаря, колега А някой има ли представа за цвета на маслото в скоростната кутия, защото виждам и зелен и жълт? Или няма значение какво ще сложа? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ники 125кс. Posted February 7, 2023 Report Share Posted February 7, 2023 Zf lifeguard 8 и ъпдейт на софтуера на кутията. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts