Jump to content

Recommended Posts

Здравейте! Имам няколко въпроса относно видовете масла за ауди А6 2.7 Quattro 180к.с 2006г., с Рама номер WAUZZZ4F77N025245 и код на двигател BPP. Наскоро закупих автомобила и искам да го обслужа като почна с вериги, ремъци, ролки и масла разбира се. Първият ми въпрос е относно веригите, дали е задължително да сменя и зъбните колелета с тях? Четох много коментари относно смяната на маслото на скоростната кутия (някои "за", някои "против"). Аз все още се колебая, защото кутията работи идеално според мен и не знам дали да я закачам (моля за мнения). И последния въпрос ми е какви видове и спецификации трябва да са маслата за двигателя, диференциалните, кутията и раздатка та? Благодаря предварително. 

На кутията маслото се сменява на пробег не по-голям от 150к км според производителя ZF. И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО  ръчно.

За мотора Титан или Равенол 5w30. (Кастрол -НЕ,смених OEM обтегачи на 40к км заради този рециклаж.)

За Торсена - оригинално- станало е 250-400лв литъра,трябват ти 500ml.

За дифовете не помня.

За моторая бухай VMP 5w30 ако имаш DPF ако имаш има и други опции.

За хидравликата зелена ОЕМ или алтернативна номера по VAG го има из форума.

Спирачната течност ти е DOT4 ако сакаш по-добра ATE TYPE200.

Edited by P_PETKOV

Благодаря, колега

А някой има ли представа за цвета на маслото в скоростната кутия, защото виждам и зелен и жълт? Или няма значение какво ще сложа?