Jump to content

Авто-хроматично вътрешно огледало


ilian_9009

Recommended Posts

Здравейте колеги.

Закупих вътрешно автоматично хроматично огледало и искам да го заменя с моето. Аз съм с А6 C6 2008г. Може ли малко помощ, за да го подкарам. Къде и кой кабели трябва да се вържат? 

IMG_20230316_210235424_HDR.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Закарах колата при Марият от Ретрофити ShadowM и го свърза и всичко беше перфектно около 3 седмици и огледалото изгоря. Купих второ и го монтирах лесно, понеже той си беше извел букса, но забелязвам, че и второто започва да потъмнява в горната част. Ако и то изкара още 2 седмици.... егати ретрофит-а не изглежда много рентабилен. Ясно ми е, че тези огледала имат някакъв живот и аз не ги купувам нови, но толкова бързо да стават на паяжина.....

Другото което забелязвам е, че когато колата е огасена и не е на контакт огледалото си изглежда като обикновено, когато дам на контакт и посинява/затъмнява. Копчето което е на него като го натисна и гаси зеления диод, но не променя огледалото. Преди да изгори предишното бях забелязал, че и на огасен контакт беше почнало да кафенее и след няколко дни изгоря и стана на паяжина.

Кажете къде да търся причината за проблема, за да не сменям всеки месец огледала. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-добре се върни там където са правили ретрофита за да се види какъв е проблема. На моята А6-ца са заводски със затъмняване и вече 9 години от както я карам огледалата са наред. По принцип се затъмняват само ако отзад някой те заслепява, т.е. през цялото време са бели и стават сини само като се затъмняват. При изключване от бутона на вътрешното огледало (не свети светодиода) не се затъмняват изобщо - така трябва да работи и при теб.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре а от къде взима информация, за да се затъмнява когато някой те заслепява отзад. Сензора на огледалото ли си е ? И възможно ли е да са си така тея ретрофити, смисъл да се е постоянно пуснато и да не реагира като натискам копчето? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В огледалото има два датчика, преден и заден, в зависимост от разликата в осветеността решава дали да затъмни. Не ти е вързано правилно огледалото, ако не е дефектно разбира се.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...