Jump to content

Проблем със светлините


SATURN

Recommended Posts

Здравейте, 

 

Имам проблем със светлините на колата. Audi A6 4F 2007 - 3.2.

 

От известно време имам проблем с дневната светлина на преден ляв фар. задни

Веднъж ми смениха крушката ( обиковенна 1.5 - 2 лв самата крушка).

Минаха няколко месеца отнова спря да свети. След това спря да свети заден десен мигач, светлина за задна скорст. При мен е една.

Купувам крушки за задания мигач и за светлина на задан скорост съвесем обиконовени. Свалям задния стоп. Сменям всички крушки. До като не затворя работи всичко. Качвам, затварям ( слава богу един болт с гайка го държи в багажниика за рзалика от предните фарове..... ужас)  и пак спират да светят. Крушките , които свалих не бяха изгорели, ама викам да са нови.

Предния ляв фар не пипам , че трябвеа да разглабя "половината" предница , а нямам условия.

 

Отивам в друг сервиз. 120 лв, за янакакъв ремонт на ел инсталация !!???? = + работни часове+диагностика+ две крушки за по 2 лева.

Всичко свети.На следващия ден качвам се , паля и след 10 метра пак предната лява дневна спира ( писука и свети на таблото). Слизам удрян фара светва. Тръгвам на 10 метра пак спира. Карам около месец на къси през деня. 

 

Пак отивам в сервиза. Ами то трябвало да се свали фара, да се оправи инсталацията на фара, че кабалчетат се били напукали или нов фар!!????

(Капачката отзад на левия фар не е сложена, че се супиха пластмосивите крачета. Само за инфо.)

Ама сега не можели да ме поемат. Излизам от сервиза и пак едана по една светлина спират.  За заден ход, десен заден мигач спират да светят......

 

Моля ви ако някой е имал такъв тип проблем да каже (съвет) как да го оправяа или да даде координати на някой свестен и разбиращ майстор за инсталации (фарове) да отида при него.

 

Балагодаря Ви предварително!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

предните фарове - вътре кабелите им изгаря инсталацията и дават на късо.

На задните се губи масата обикновено, сваляне, почистване на масите, оглед, корекция някъде и монтаж.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря OvivO!

 

Можеш ли да препоръчаш (контакти) , някой добър майстор/техник в София, който би могъл да се справи бързо с тези проблеми?

Знам, че като препоръчаш някого после може да те "хранят" и теб, но разбирам, че може някой да е добър , но все да се случи някъде да не се справи. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

доста хора се занимават с рециклаж на фарове.

Аз моите сам си ги оправих преди години, свалих си бронята, фаровете, лупите, инсталацията оправих и избърсах всичко и моите си светят добре, а крушките са на над 6 години вече.

Можеш да питаш колегата @GiN какво ще ти каже, той също ги прави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей. Чак днес видях, че си писал.

Относно проблема с дневната светлина отпред. Има вариант проблема да е в самата фасунга, това е лесно за проверка и отстраняване. Ако обаче фасунгата е ок, то тогава нещата отиват към проблем с инсталацията на фаровете. Ако можеш сам да си размениш двете предни фасунги на фараовете за дневни светлини ще се разбере къде е проблема. Ако се хванеш сам да оправяш проблема, снимай фасунгите вътре, където контактуват крушките. Освен това, като извадиш васунгите, ще се видят и кабелите в какво състояние са. На пасажерския фар смяната е лесна, просто трябва да се махне филтърната кутия. На шофьорския фар е малко по-трудно, но също става. 

Относно проблема със стопа, там проблема най-вероятно е в масата /минуса/ на платката. Огледай дали има окисляване в пиновете на буксата и пиновете на платката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Здравей, Ovio, GIN and Krematop,

 

Блаогадаря Ви !

За момента да, реших проблема , както и този за всички задни светлини.

Срещу 480 лв. , 300 от които за реновиран преден фар (втора употреба). Не, че съм Ок с Цената ама въобще , ама.... нямах време да се разправям. При това са взели запалката (каквото и да означава това и др. части от стария фар.

Проблема явно е бил в инсталацияата на фара. Видях я . Почти нямаже изолация по кабелчета на фара. Но пък се питам толкова ли е сложно да се подменят с нови и запоят към пинчеатта, буксите. Според мен не и ако имах условия и време сам щях да го направя., но на сервиза не му се занимава и направо..... 

 

Пък ще видим. Дано всичко си е оК , че немам нерви.

 

Сега обаче, левия фар изглежда, като , нов , а десния ....... направо ми боде очите.

 

Явно трябва да видя как , кой може да ми направи едно " излъскване" на десния фар. Някаква идея?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...