Jump to content

A4 b7 2.0 tfsi


Plambo_Vn

Recommended Posts

Здравейте, от началото на годината съм собственик на Audi A4 avant B7 2.0 tfsi quattro автомат Доколкото разбирам, след малко четене тук, автомата е Tiptronic. Дотук съм сменил масло, филтри и наскоро ангренажен ремък комплект с водна помпа, ролки и обтегач, както и пула на помпата за високо налягане (cam follower). От веригата според мен и майстора не се чуват шумове и мисля да не пипам там засега. При приятел, който с това се занимава направих лек ремап и сега съм още по-доволен от вървенето и реакцията спрямо мачкането на педала. Следваща стъпка, която обмислям е смяна на маслата на автомата, двата дифа и раздатката - чува се лек шум при пълно навиване на волана в двете посоки и потегляне. Тук прочетох още, че за по-бърза и адекватна смяна на предавките е добре да се направи и адаптация на кутията. Та въпроса ми е: бихте ли ми препоръчали човек или сервиз за тези процедури, който да свърши добра работа и да не ми одере кожата, ако може. Не мога и да гарантирам кога може да стане това - все пак сезон на отпуските е с много харчове... 

Редактирано от Plambo_Vn
spelling
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За веригата:

Смяната на маслата е елементарна. Проблемът е, че предният диф и торсенът нямат пробки за източване на старото масло. Аз използвах 100 кубикова спринцовка и тънко маркуче. От торсена изкарах почти всичко, но от предния диф около половината.

За скоростите си купи кит, който включва всичко необходимо. Ето как се прави.

За софтуерен ъпдейт на скоростите колегите ми препоръчаха @kpematop. Далечко съм от София и така и не се наканих да посетя колегата. Отначало ме дразнеше "неадекватното" превключване, но вече почти не ми прави впечатление.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря, колега, ще разгледам внимателни файла, не съм сигурен точно кой кит е за моята кола, но се радвам, че ти като човек с опит се нае да пишеш в темата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...