Jump to content

Смяна на датчик колянов вал В6 1.8Т BFB


Blockaut

Recommended Posts

Здравейте колеги,

от скоро съм горд собственик на В6-ца. Прави ми впечетление че когато загрее трудно пали. И ето на, че наскоро светна чека - следователно след като го прочетохме се оказа че е датчика колянов вал. Някои хора ми казаха че може и да е разтегната верига, но ме посъветваха да започна от по-евтиното, а именно датчика. Със сигурност ще си взема на BOSCH. Та истинския въпрос ми е - дали някой може да ми обясни в няколко стъпки как да го сменя. Амбициран съм, сам да го сменя, но не бих отказал и някой друг съвет, идея и т.н. Не намерих кой знае каква полезна информация в нета, та бих бил много благодарен ако някой може да ми удари едно със съвет/ снимки/ идея.

Благодаря предварително, поздрави и според ден! ✌️

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От клипчето което е пуснал Нико е ясно какво трябва да направиш ако го сменяш отгоре. Ако имаш ГИ е още по-непреятно защото  изпарителя пречи допълнително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Самият датчик ще го смениш лесно ще ти трябва само едно глухо ключе 10-ка. По-трудното е да прекараш кабелът там където минава старият през един сноп с кабели, който на 2 места е захванат със свински опашки, като едната опашка е такава фабрична, която е кримпната за купето. След като я срежеш на нейно място ще трябва да обиколиш там с нова свинска опашка през една планка, за да хванеш снопа с кабели наново да не мърда. Ще си надереш ръчичките все едно си се бил с котка, но ще се справиш, давай смело . Преди 1 месец го гледах и аз този филм.

Редактирано от Diido0
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...