Jump to content

Проблем с ел. стъкла и централно заключване


JoroA

Recommended Posts

Здравейте,колеги! Колата е Ауди А3 8л 1.9 2001 г. фейслифт 2/3 врати. От скоро имам проблем с ел. стъклата.Когато включа централното заключване и алармата ,ако има отворени стъкла не се затварят автоматично както обикновено. Заключването също понякога не се активира или се заключва само едната врата а пасажерската не.Или пък се отключват вратите но капака на резервоара е заключен.Предполагам проблема може би е в комфорт модула... При диагностика ми наби грешка :

1 Fault Found:

00991 -  Interior Lights

            28-00 -  Short to Plus 

но не знам дали има отношение това.Отделно ми отказаха и бутоните за отваряне на багажника под бутона за ключа отдолу.Какви може да са възможните причини  и къде се намира комфорт модула на колата? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Направих диагностика преди малко и ми даде тези грешки на канал 35:

Address 35: Centr. Locks       Labels: 8D0-862-257.LBL

   Controller: 8D0 862 257 C

   Component: ZV-Pumpe            D14

   Coding: 02049

   Shop #: WSC 06435

   VCID: 2D2D8AB7F409

3 Faults Found:

01367 -  Central Locking Pump Run Time Exceeded (Likely Leak)

            35-00 -   -

01366 -  Opened Due to Crash Signal

            35-00 -   -

00991 -  Interior Lights

            28-00 -  Short to Plus

 

Опитах се да ги изтрия, но не дава да се трият....???

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стъклата не се вдигат и като заключа с ключа и задържа ключа....без алармата да е включена. А и като съм вътре и натисна копчето за заключване не се активира винаги...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

От няколко места ми казаха , че сигурно вакуум помпата на централното заключване не работи както трябва... Извадих я, отворих я- няма окислени участъци, отворих моторчето - колелецето е здраво , даже ми се стори доста дебело. почистих буксите с контактен спрей , но пак не работи винаги добре. Нямам и плафони в багажника и на вратите, бутоните за отваряне на багажника не работят, там на буксите има окисление. Освен това и алармата ми почна да се включва когато реши и без някаква причина....Помпата ми е с номер 8D0 862 257 C писах в групи на Ауди, предлагат ми помпи с други букви накрая, но не знам дали ще пасне при мен ,като буквата накрая не е същата ... Казват ми, че ще трябва да се кодира помпата към ключовете, но аз нямам фабрична аларма , външна е и тя командва заключването. Та питането ми е трябва ли изобщо някаква кодировка на помпа , която взема от нета.. Моята , като гледах е без аларма и дистанционно. И ако взема същата трябва ли да правя нещо друго , освен да включа маркучите и кабелите и да работи?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам електрониката от същата помпа, като твоята, и една цяла с дистанционно, обаче не са ми под ръка, за съжаление.

Това, че помпата ти няма управление с дистанционно и аларма, ми потвърждава по-ранните предположения, че проблемът идва от афтърмаркет комфорт модула, който са ти монитрали да отговаря за аларма, отключване, заключване и стъклата. Аз лично това бих погледнал първо. Окисленията ги почисти.

Когато купуваш помпа с дистанционно, се обучават ключовете, за да могат да подават сигнал съм радиото в помпата и от там да се отключва автомобила. Когато това го няма, няма какво да обучаваш. При теб нещата се случват в комфорт модула на алармата.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично бих отишъл при някой, който се занимава с аларми. Дали ще е търговски представител, ако е някаква читава марка или някой, който работи с такива, като твоята, вероятно е без значение.

Там ще знаят какво да направят. В най-лошият случай ще е нова аларма, ако е в нея проблема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...