Jump to content

Скъсани ангренажни ремъци на 2.5 TDi 150 Hp


зелен

Recommended Posts

Здравейте колеги ! Преди седмица скъсах двата ангренажни ремъка. Казаха ми , че ремонта на пръв поглед ще излезе около 3000 лв. , а може и повече . Колата е 1999 г. и не знам дали е рентабилно да го поправям. По моргите в Стара Загора  ми дават 600 лв. за целия автомобил ,а аз преди 3 седмици смених генератора с чисто нов за 500 лв. заедно с чисто нов акумулатор  за 250 , да не говорим , че колата е обслужвана редовно и съм я гледал всичко по нея да е ок. Не знам каква е причината за скъсването на ремъците , но това е друг въпрос.  Въпросът ми е наистина ли ремонта би струвал толкова скъпо и как стои въпроса със смяната на двигател , в смисъл дали няма да е по-евтино . Просто ми се свирди да я дам за скрап . Ако не ми излиза сметката мисля да я продавам за части .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да се ремонтира според мен не си струва. Двигател 2-ра употреба (стига да е читав) заедно с поставянето и някоя и друга гарнитурка или маркуч ще излезе под 1000лв, но ще трябва да има документи ако искаш да си смениш регистрацията в талона и предвиждаш да я продадеш в бъдеще. Въпроса е, че 2.5 tdi е много капризен/проблемен двигател (така наречения душегуб) и дали си струва да го смениш, а после да гръмне помпа, турбо и т.н. и пак да дадеш сума пари.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Общо взето каквото и да направя се вкарвам в един голям филм , от който няма смисъл . Май ще бъде най-добре да я продавам за части . Благодаря  колега!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...