Jump to content

Dpf


VelislavS

Recommended Posts

Здравейте, реших да пусна тема свързана със DPF филтъра. Нека всеки да сподели наблюденията си относно филтъра. Как се следи живота му, на колко километра автомобила си пуска регенерация, по какво и как се вижда че има проблем с него (като изключим изникване на грешка на таблото), използвате ли добавки за отпушване. Всяко мнение и опит ще е от значение за всички! Важно е да се спомене автомобила и дали притежава Adblue.

 

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

B9, 45 TDI 231 ps с Adblue. Регенерациите се пускат на различен интервал, според състоянието на филтъра, което зависи от много неща. Аз правя доста градско каране и доста често се опитва да регенерира, но все неуспешно заради късите преходи. Не ми светва грешка на таблото, но се познава по поведението на колата и работата на вентилатора след изключване на запалването. Вдига леко обороти, по нервно сменя предавките и т.н. Понякога излизам извън града и карам 20-30 мин. на ръчно избрана ниска предавка, като гледам оборотите да са м/у 2500-3000 за да си направи регенерацията. Всичко това ми е доста дразнещо и затова ме интересува дали на този модел може да се спира DPF и да се премахнат плочите във филтъра? На предната 2.0 TDI го бял премахнал и всички тези дерзания приключиха в него момент. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И тука може да се махат екологиите успешно, без да ти светне чека след 5-10 хиляди км след манипулациите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За регенерация оборотите се държат между 1500-2500 оборота. При мен се пускаше много рядко, може би и защото основния ми маршрут е по околовръстното. Броени пъти съм чувал перката. Не съм имал проблеми никога. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз  не съм точно за тази теме понеже моето е Б8.5 но е с АдБлу и за това ще си позволя да драсна едно изречение.

Прави и впечатление, че когато зареждам от ЛукОил ми пуска регенерации на 600-800 илометра а когато зареждам на РомПетрол или Шел регенерациите зачестяват 350-450 км.

Карам по един маршрут всеки ден по 30км.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...