Jump to content

D.Stoykov

Members
  • Мнения

    632
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    B9 quattro Tiptronic

Контакти

  • AIM
    +359
  • ICQ
    0

Персонална информация

  • Пол
    Мъж
  • Локация
    Топ
  • Интереси
    F1

Последни посетители

2936 профилни разглеждания

D.Stoykov's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. D.Stoykov

    Dpf

    Качеството на горивото и добавките в него определят отделените сажди и смрад, останалото е ясно
  2. @Airfan Ще пробвам, Благодаря.
  3. Колеги, някой може ли да каже от къде може да се дръпне малко масло от двигателя 45 TDI, 231 p.s., няма щека и виждам отпред една тръбичка наподобяваща такава за щека, но е затворена в горния край и не разбирам как се отваря. Дали от там мога с тънко маркуче да изтегля 200 грама масло или греша и как се отваря, че не посмях да я напъвам или въртя?
  4. D.Stoykov

    Светлини

    Да, само в положение AUTO е активна Coming / Leaving home! Виждам, че никой не е отговорил подробно на създателя на поста, как се спират фаровете и остават да светят само дневните светлини в режим Coming / Leaving home? С OBD11 трябва PRO лиценз, но в кой по точно раздел е след като се влезе в дълго кодиране на централното електрическо управление? Ако някой може да обясни стъпките за това да се направи с VCDS, ще съм благодарен. Правя следното, но при избиране на дълго кодиране ми казва, че модула е защитен и не ми показва точно тези отметки, а празни 🤕 Контролен модул: [09 – Cent. Elect.] Функция: [Кодиране - 07] Изберете "Помощник за дълго кодиране" Байт 6 Бит 5 -> Махнете отметката за фарове С OBD11 имам следното описание, но нямам PRO лиценз и не виждам за какво мога да го използвам, всичко което съм искал вече съм направил с кредити Ако има смисъл ще се бръкна 100 лв. но едва ли ще правя нещо повече. За да промените функцията за осветление при напускане на дома, използвайте функцията за дълго кодиране в централното електрическо управление. Бит 1 - Пристигане вкъщи активно Бит 2 - Напускане на дома активно Бит 3 - Пристигане/напускане на дома с активен DRL Бит 4 - Пристигане/напускане на дома с активни къси светлини (ксенон) Бит 5 - Пристигане/напускане на дома с активни светлини за мъгла Бит 7 - Активно пристигане/напускане на дома, контролирано чрез шофьорската врата
  5. D.Stoykov

    Dpf

    B9, 45 TDI 231 ps с Adblue. Регенерациите се пускат на различен интервал, според състоянието на филтъра, което зависи от много неща. Аз правя доста градско каране и доста често се опитва да регенерира, но все неуспешно заради късите преходи. Не ми светва грешка на таблото, но се познава по поведението на колата и работата на вентилатора след изключване на запалването. Вдига леко обороти, по нервно сменя предавките и т.н. Понякога излизам извън града и карам 20-30 мин. на ръчно избрана ниска предавка, като гледам оборотите да са м/у 2500-3000 за да си направи регенерацията. Всичко това ми е доста дразнещо и затова ме интересува дали на този модел може да се спира DPF и да се премахнат плочите във филтъра? На предната 2.0 TDI го бял премахнал и всички тези дерзания приключиха в него момент.
  6. @Tipp Да, просто през Гръцкия дилър освен че може за месец, ако платиш за една година също има отстъпка и цената е в евро. Излиза по ниска от паунд. Освен това не знам защо но когато плащам ми пише че струва 16 евро, а ми взема 15, след това получавам фактура за 15. Очевидно има допълнителна отстъпка, че съм редовен ;), която не виждам в сайта когато поръчвам.
  7. @Tipp Може да излезеш от акаунта си и преди да влезеш отново да избереш регион Гърция. Влизаш и пазаруваш каквото ти трябва от услугите, там ги има и само за месец, а и цената е същата, но в евро. След това ако държиш може отново да смениш региона с UK. Тук в БГ няма онлайн услуги и ползваме регион Гърция или Германия, това не пречи да си избрал дилър в България който ти обслужва колата.
  8. В my.audi.com излезе, че има нова версия на картата за Европа, тегля, слагам на флашка 64 ГБ и за 30 мин. се ъпдейтна, като изписа че всичко е ОК, ноооо.... понеже няма платен абонамент "Audi connect navigation & infotainment package" продължава да си показва старата версия, която беше Р1060.11.2023. Платих един месец 30 лв. ми се откъснаха от сърцето на вятъра и веднага се активира ъпдейт, като изтегли само няколко неща от лиценза и за около 10 мин изписа, че картата е ъпгрейдната до версия: V03959822FK_P1140_EU_2024.03 Обикновено ползвам wize заради трафика и камери, но тази в колата е незаменима за дълго пътуване особено извън БГ. Сега ще се покефя един месец на сателитната визия на картата и за 30 лв. толкова
  9. Карах два комплекта Nokian, зимни и летни. Зимните бяха произведени в Русия. Първите впечатления като нови бяха много добри и за двата вида, но след 2-3 сезона на летните направо се скъсаха пластовете и станаха на коруба, а зимните започнаха да се разпадат, като от тях се люспеха цели парчета с големината на 2 стотинки от грайфера. Изхвърлих ги и повече не поглеждам такива.
  10. D.Stoykov

    Гуми 19' Мнения и опит

    @v140 Да, интересно, че ги пишат 72 db колкото останалите а са допълнително с обезшумени. Очаквах да са под 70 db
  11. D.Stoykov

    Гуми 19' Мнения и опит

    да разбирам, че Континентал са за предпочитане и с по добро качество? Преди време имах Континентал и бяха единствените гуми, които износих до край без проблеми. Два комплекта Nokian (летни и зимни) изхвърлих с нов грайфер! Зимните бяха руско производство и се дебалансираха яко, сякаш телта се бе събрала в единия край и подскачаха. Летните бяха скандинавски, но започнаха да падат парчета каучук сякаш съм карал върху стъкла от счупени бутилки и са се нарязали на люспи. Може и просто да съм нямал късмет, но повече не купувам тази марка
  12. D.Stoykov

    Гуми 19' Мнения и опит

    @v140 Заинтригува ме, дай повече подробности, че не намирам такива гуми. Летни или зимни са? Излизат ми само спорт и winter contact, но премиум не виждам или не търся в подходящия сайт. Има и спорт контакт 5, 6 и 7. Предполагам са над 400 лв. за брой....? Сякаш не ми се минава тази граница, последно съм си харесал Pirelli P ZERO WINTER 245/40/18 и са на цени около 320 лв. - какво мислите за тях?. Летните ми са 19-ки и още са нови - Ханкок Ventus S1 evo3 245/35 93Y. Та ето и двата ми избора за зимни, на които съм се спрял, ако някой е карал с такива да сподели мнение: 1. https://primex-bg.com/245-40r18-97v-p-zero-winter-xl.html 2. https://primex-bg.com/245-40r18-97v-winter-contact-ts-850-p-xl-ao-3pmsf.html
  13. D.Stoykov

    Гуми 19' Мнения и опит

    @Tipp Благодаря!
  14. D.Stoykov

    Гуми 19' Мнения и опит

    Благодаря, не се сетих, че може от вътрешната страна да има седмицата и годината. С една дума са за смяна
  15. D.Stoykov

    Гуми 19' Мнения и опит

    Как да разбера кога са произведени тези гуми, на едните има цифри (би трябвало да значи месец и година), на другите обаче няма цифри, а само буквените обозначения?
×
×
  • Create New...