Jump to content

Доволни ли сте от гуми NOKIAN ?


Recommended Posts

Здравейте, 

От 6 сезона съм със зимни гуми Nokian WRD4 и от 1 сезон с летни Nokian Wetproof, размер 196/65/15.

Взех гумите заради доброто име на марката и това, че ги оценяваха високо за сцепление на пътя, което според мен е отлично. НО, този модел зимни гуми са изключително шумни дори при ниски скорости 50-60км/ч. шума в купето е висок. При 80-120 е нещо адско просто те заболява главата, страшно шумни и звука, който се получава е много тежък и натоварващ. При около 130-140 сякаш е една идея по-нисък, но пак много неприятен.
За съжаление си купих летни също Nokian, защото реших,че зимните са просто по-шумни заради шарката, но не очаквах същото и от летните. Ами и те са адски шумни и вече се чудя дали да ги продавам и да си взема пак като предните - летни Firestone и зимни Semperit. Пак бях доволен откъм сцепление и бяха супер тихи. 

Иначе ми е странно как им дават 69db ниво на шум, а примерно на Firestone 71db. Карат се на А4 Б6.

Споделете, който ги е ползвал как са при него и от кои гуми сте доволни като цена качество за среден към висок клас.

Малка редакция: След проверка установих, че всъщност зимните ми WRD4 сега им е шести сезон, по принцип ги сменям на 4 години, нямам идея как съм ги забравил толкова дълго. Та възможно ли е да е от старостта? Така са със сигурност и от миналата зима, ако не и от преди това. 

За съжаление летните са на 1 година...

Редактирано от krolp
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Купихме една джазка на жената през 2021. Беше с летни гуми нокиан с Дот 20 година. До есента на 21-ва се нацепиха между грайферите. Карал съм какви ли не марки ама гуми да се нацепят на една година никога не ми се е случвало,дори и с най-евтините китайски. Говорих с един приятел ,гумаджия, сподели ми същото от неговия опит с нокиан. Като цяло не са това,което бяха.

За шум не мога да кажа,че са били шумни,тя Хондата си е тиха по принцип. Дори сега с новите гуми Кели май е по-шумна,но те са симетрична шарка,макар че са летни. Може и от там да идва шума.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Те май имаха и други драми с лъжене в параметрите за разход на гориво и шум. Имаше някакви сериозни дела преди години с марката, ако си спомням добре.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Карах два комплекта Nokian, зимни и летни. Зимните бяха произведени в Русия. Първите впечатления като нови бяха много добри и за двата вида, но след 2-3 сезона на летните направо се скъсаха пластовете и станаха на коруба, а зимните започнаха да се разпадат, като от тях се люспеха цели парчета с големината на 2 стотинки от грайфера. Изхвърлих ги и повече не поглеждам такива.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От години карам Nokian , зимни и летни  а  не само аз ( сигурно половин Норвегия кара с тази марка).

Гумите са произведени в Финландия , ами доволен съм а и с познати с които съм говорил също са доволни.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...